Description
Trufla letnia z Włoch charakteryzuję się ciemną skórką i jasnym miąższem. Posiada typowy orzechowy smak i aromat. Minimalne zamówienie świeżej trufli to 30g (wielkość orzecha włoskiego). Zamówiona tufla zostanie starannie wybrana aby waga odpowiadała zamówionej bulwie i na tej podstawie wyceniona. Zamówione świeże trufle pakowane są w vakumm, a następnie w boksy styropianowe z akku, które utrzymują prawidłową tepmeraturę podczas transportu kurierem. Po otrzymaniu świeżych trufli zalecamy ich najszybszą konsumpcję max. po dostawie około 3-4 dni. Trufle należy wyjąć z woreczków vakumm zawinąć w ręcznik kuchenny bądź zakopać w ryży i przechowywać w lodówce. Ma to na celu wyciągnięcie wilgoci. Świeżą truflę zazwyczaj podaję sie pocięta w plasterki na potrawie. Do krojenia trufli używamy tz hebli występujących w ofercie sklepu.Zamówiona tufla zostanie starannie wybrana aby waga odpowiadała zamówionej bulwie i na tej podstawie wyceniona. Zamówione świeże trufle pakowane są w vakumm, a następnie w boksy styropianowe z akku, które utrzymują prawidłową tepmeraturę podczas transportu kurierem.
Reviews
There are no reviews yet.