Mus z wątroby od świnki mangalica z sardelami, 150 g

45,24 

To przysmak dla smakoszy, którzy uwielbiają pasztet z wątróbek o szczególnie pikantnej nucie. Specjalność ta zawdzięcza
swoją wyjątkowość drobno posiekanym anchois i dojrzewającym w słońcu oliwkom oraz świeżo zmielonym przyprawom. Jako stara,
oryginalna rasa świń, świnie wełniste Mangaliza są prawdziwym skarbem. Stanowią podstawę wspaniałego smaku ręcznie
wytwarzanych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Produkty Mangaliza są również cennym pożywieniem; tłuszcz zwierzęcy jest
prawie wolny od cholesterolu. W wiosce rzeźniczej Walter w Badenii wełniste świnie hodowane na Węgrzech są przetwarzane
na doskonałe specjały następnego dnia po uboju.

Składniki: wieprzowina Mangalitza 41%, wątróbka Mangalitza 20%, boczek Mangalitza, bulion warzelniczy, 12% ANCHIWY, duszona cebula, ŚMIETANA (bez laktozy), sól kamienna, substancja konserwująca: azotyn sodu, jaja całe, oliwki czarne, przyprawy, warzywa suszone, cukier trzcinowy, miód. Przechowywać w temperaturze do +7°C. Właściwości: Białko z mleka zwierzęcego.

 

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1887 kJ/450 kcal

Tłuszcz 44g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g

Węglowodany 1,5g w tym cukier 1,3 g

Białko 11,9 g

Sól 1,6 g
Zawiera jajka, ryby, mleko.

 

Informacje dodatkowe

Waga 0,15 kg
Producent

77948 Oberschopfheim, Bruno Walter, Fa. Dorfmetzgerei Walter, Niemcy., Oberschopfheimer Hauptstr. 3

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mus z wątroby od świnki mangalica z sardelami, 150 g”