To przysmak dla smakoszy, którzy uwielbiają pasztet z wątróbek o szczególnie pikantnej nucie. Specjalność ta zawdzięcza
swoją wyjątkowość drobno posiekanym anchois i dojrzewającym w słońcu oliwkom oraz świeżo zmielonym przyprawom. Jako stara,
oryginalna rasa świń, świnie wełniste Mangaliza są prawdziwym skarbem. Stanowią podstawę wspaniałego smaku ręcznie
wytwarzanych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Produkty Mangaliza są również cennym pożywieniem; tłuszcz zwierzęcy jest
prawie wolny od cholesterolu. W wiosce rzeźniczej Walter w Badenii wełniste świnie hodowane na Węgrzech są przetwarzane
na doskonałe specjały następnego dnia po uboju.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość kaloryczna 1887 kJ/450 kcal
Tłuszcz 44g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
Węglowodany 1,5g w tym cukier 1,3 g
Białko 11,9 g
Sól 1,6 g
Zawiera jajka, ryby, mleko.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.