• Węglan potasu do pierników, E 501, 1 kg
    • Węglan potasu do pierników, E 501, 1 kg
    • Węglan potasu do pierników, E 501, 1 kg

    • 91,80 
    • Potas/węglan potasu to środek spulchniający, którego zawartość dwutlenku węgla rozluźnia kwaśne lub kwasotwórcze ciasta (potaż działa tylko w połączeniu z kwasem), powodując ich pęcznienie, a nie rozszerzanie się podczas pieczenia. Biały potaż miesza się z niewielką ilością wody, podobnie jak…
    • Dodaj do koszyka
  • Winny kamień (kwaśny winian potasu, tartarus), E 336, 1 kg
    • Winny kamień (kwaśny winian potasu, tartarus), E 336, 1 kg
    • Winny kamień (kwaśny winian potasu, tartarus), E 336, 1 kg

    • 200,70 
    • Winian potasu (kamień winny) jest stosowany w gospodarstwach domowych jako proszek do pieczenia; powolne uwalnianie kwasu rozluźnia ciasto i powoduje powstawanie porów. Uważa się, że wzmacnia smak owoców. Hamuje rozwój bakterii. Zastosowanie: Do wszystkich produktów zawierających owoce (galaretki, konfitury, owoce…
    • Dodaj do koszyka
  • Mleko pełne w proszku – min. 26% tłuszczu, 1 kg
    • Mleko pełne w proszku – min. 26% tłuszczu, 1 kg
    • Mleko pełne w proszku – min. 26% tłuszczu, 1 kg

    • 92,40 
    • Mleko pełne w proszku, suszone, do produkcji wyrobów cukierniczych i piekarniczych. Składniki: MLEKO PEŁNE. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Chronić przed silnymi zapachami. Właściwości: Białko z mleka zwierzęcego. Wartości odżywcze na 100 g Energia 2074 kJ/496…
    • Dodaj do koszyka
  • Witamina C – kwas askorbinowy, E 300, 1 kg
    • Witamina C – kwas askorbinowy, E 300, 1 kg
    • Witamina C – kwas askorbinowy, E 300, 1 kg

    • 321,03 
    • Tę syntetycznie wytwarzaną witaminę dodaje się do żywności w celu zwiększenia zdolności zatrzymywania gazów, a tym samym objętości ciasta chlebowego, wydłużenia terminu przydatności napojów i zapobiegania brązowieniu owoców. Składniki: Kwas askorbinowy. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od światła…
    • Dodaj do koszyka
  • Trial gin – stabilizator do lodów, Dreidoppel, nr 531, 1,5 kg
    • Trial gin – stabilizator do lodów, Dreidoppel, nr 531, 1,5 kg
    • Trial gin – stabilizator do lodów, Dreidoppel, nr 531, 1,5 kg

    • 373,92 
    • Zagęszczacz do lodów zawiera głównie substancje roślinne, które mają dobre właściwości wiążące. Ten zagęszczacz do lodów jest bezsmakowy i uważany za niezawodny stabilizator do wszystkich rodzajów lodów. 4 g: 1 litr mieszanki lodowej. Skład: Zagęszczacze: guma guar, dekstroza. Dawkowanie: 4…
    • Dodaj do koszyka
  • Tant pour Tant –  Mąka migdałowa (proszek) z cukrem pudrem, 50/50, Pariani, 1 kg
  • Stabifix F – utrwalacz do ubitej śmietany, konsystencja płynna, 1 l
  • Lecytyna sojowa w proszku, emulgator, E 322, Louis Francois, 1 kg
    • Lecytyna sojowa w proszku, emulgator, E 322, Louis Francois, 1 kg
    • Lecytyna sojowa w proszku, emulgator, E 322, Louis Francois, 1 kg

    • 320,76 
    • Lecytyny to substancje tłuszczopodobne występujące jako substancje towarzyszące wielu komórkom roślinnym i zwierzęcym. Zawierają niezbędne składniki odżywcze, których organizm ludzki nie jest w stanie sam wytworzyć. Lecytyny, takie jak lecytyna sojowa pochodząca z soi, są stosowane jako emulgatory i są…
    • Dodaj do koszyka
  • Masa makowa, z miodem i cukrem, 1,25 kg
    • Masa makowa, z miodem i cukrem, 1,25 kg
    • Masa makowa, z miodem i cukrem, 1,25 kg

    • 100,34 
    • Gotowa do użycia pasta do wszelkiego rodzaju wypieków. Do wypieku wypieków z nadzieniem makowym. Składniki: Syrop glukozowy, 29% maku niebieskiego, woda, cukier, miód, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy. Masę makową można spożyć bezpośrednio. Wyłącznie do celów komercyjnych. Przechowywać w chłodnym,…
    • Dodaj do koszyka
  • Lait d’Amandes – Syrop z Ekstraktu Migdałowego, 2 l
    • Lait d’Amandes – Syrop z Ekstraktu Migdałowego, 2 l
    • Lait d’Amandes – Syrop z Ekstraktu Migdałowego, 2 l

    • 495,69 
    • W tym przepisie migdały miesza się z wodą, podgrzewa i mieli, stale mieszając, aż do uzyskania gładkiej pasty. Mieszaninę pozostawia się na noc i miesza ponownie następnego dnia. Po odcedzeniu, mieszankę konserwuje się cukrem. To idealny składnik puddingów, koktajli, ciast…
    • Dodaj do koszyka
  • Ekstrakt słodowy w proszku, 1 kg
    • Ekstrakt słodowy w proszku, 1 kg
    • Ekstrakt słodowy w proszku, 1 kg

    • 113,16 
    • Ekstrakt słodowy jest lekko słodki i nadaje wypiekom, bułkom i chlebowi typowy słodowy aromat. Nadaje kolor, wzmacnia smak i poprawia zarumienienie skórki. 1 kg proszku ekstraktu słodowego = 1,60 kg słodu. Składniki: ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY. Dawkowanie: Chleb: 0,5-2% w produktach…
    • Dodaj do koszyka
  • Chude mleko w proszku, maks. 1,5% tłuszczu, 1 kg
    • Chude mleko w proszku, maks. 1,5% tłuszczu, 1 kg
    • Chude mleko w proszku, maks. 1,5% tłuszczu, 1 kg

    • 86,10 
    • Mleko w proszku, czyli mleko w proszku, to mleko w proszku niemal bezwodne. Jest stosowane w postaci produktu konserwowego do produkcji takich produktów jak sery i jogurty, a także w wyrobach cukierniczych i piekarniczych. Odtłuszczone mleko w proszku suszone rozpyłowo,…
    • Dodaj do koszyka
  • Karuthin E – Syrop sorbitolowy, 60% sorbitu, konstystencja płynna, zawiera Karion F, środek konserwujący, 500 g