Wyjątkowy rarytas - kawior szczupakowy (Esox licius). Drobne, złotożółte ziarno charakteryzuje się bardzo słodkim, typowym dla gatunku smakiem. Oznacza to, że smakuje bardzo podobnie do kawioru z jesiotra. Kawior szczupakowy jest produktem świeżym, niepasteryzowanym, produkowanym metodą Malossol, pozbawionym wzmacniaczy smaku,…
Składniki: FILETY SARDYNKI Sardina Pilchardus), oliwa z oliwek, sól. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. Złapany w FAO27. Zrównoważona metoda połowów sieciowych. ES;12.07672/PO;CE
W Ortiz sardynki odmiany Pilchard konserwowane są tradycyjną metodą. Są indywidualnie czyszczone ręcznie i smażone na oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Podobnie jak biały tuńczyk, konserwowane sardynki pilchard mają smak, który z biegiem lat poprawia się i staje się…
Vintage sardynki w oleju uważane są za wielki przysmak wśród miłośników sardynek. Minimalny okres trwałości tego produktu wynosi 6 lat! Około 5 wybranych sardynek ma łagodny smak. Produkt został lekko doprawiony fleur de sel i marynowany w najlepszej oliwie z…