Szynka San Daniele pochodzi z małego miasteczka o tej samej nazwie we Friuli. Do produkcji tej szynki dopuszczone są wyłącznie niektóre rasy świń karmione specjalnym pokarmem. Po peklowaniu kawałki są odsolone, prasowane w płaskiekształty i nacierane smalcem. Dzięki temu szynka…
Schab ten marynowany jest według tradycyjnych receptur w soli, cukrze i czarnym pieprzu, następnie nadziewany naturalnymi osłonkami i delikatnie dojrzewa w specjalnych suszarniach przez około 3 miesiące. To „Lomo” produkowane jest według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”,…
Ten najlepszy kawałek grzbietu zwierzęcia nazywany jest także polędwicą wieprzową. Jest suszony na powietrzu i dlatego w naturalny sposób może rozwinąć swój wspaniały aromat. Kroi się go w cienkie plasterki i spożywa. Skład: schab, sól, papryka, przyprawy, cukier, regulator kwasowości:…
Chorizo to najsłynniejsza kiełbasa w Hiszpanii. Występują w niezliczonej liczbie odmian. Jest pomarańczowo-czerwona od sproszkowanej papryki, zwykle ostra i przyjemnie kwaśna. Suszona na powietrzu twarda kiełbasa wieprzowa, która nadajewszystkiemu wyjątkowego charakteru, niezależnie od tego, czy ją gotujesz, smażysz, grillujesz, czy…
Sobrasada, kiełbasa z Majorki. Składniki: 55% boczek wieprzowy (przeciwutleniacz: E320, E321), 45% chuda wieprzowina, papryka przyprawy tap de corti, sól, przyprawy, naturalna otoczka. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem w temperaturze od + 16 ° C do…
Sobrassada, której smak jest nie do pobicia dzięki wyrafinowanemu zastosowaniu pimentón dulce ahumado i innych typowych przypraw. Ze świni Duroc, w stylu Majorki. Bez dodatków. Delektuj się tą kiełbasą na opiekanej bagietce, lekko podgrzaną. Kawałki łopatki i boczku wieprzowego, słonina,…
Tradycyjnie sobrasada pochodzi z Majorki i przygotowywana jest z mięsa zwykłych świń domowych, chudego mięsa i boczku, doprawiana w tradycyjny sposób solą i hiszpańską papryką. W naturalnych osłonkach, a następnie dojrzewa przez 3 miesiące zanim trafi do sprzedaży. Przyjemność i…
Ta hiszpańska kiełbasa wieprzowa jest doprawiona czosnkiem i pimentem. Jest idealnym dodatkiem do sałatek, dań z ryżu, doskonale nadaje się również do gulaszu. Wieprzowina, papryka, sól, czosnek, osłonka naturalna. Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Właściwości: bezglutenowy.
Składniki: wieprzowina, boczek, papryka, sól, czosnek, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze max. +4°C. Wyjąć z lodówki na 15 minut przed spożyciem. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1781 kJ/429 kcal Tłuszcz 35,8 g…
Pikantne chorizo z wieprzowiny iberyjskiej. Składniki: Mięso i tłuszcz z wieprzowiny iberyjskiej, sól, papryka, czosnek, skrobia kukurydziana, przeciwutleniacz: E301, emulgator: E450iii, dekstroza, substancja konserwująca: E252. Zawiera BIAŁKO MLEKA, LAKTOZĘ, SOJĘ. Przechowywać w chłodnym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna…
Zampone Modena ChOG Składniki: wieprzowina, skórka, sól, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1094 kJ/262 kcal Tłuszcz 17,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g Węglowodany 2,6 g w tym cukier…
Cała kuropatwa marynowana w tradycyjnym hiszpańskim sosie escabeche. Do produkcji wykorzystuje się wyłącznie kuropatwy pochodzące od regionalnych hodowców drobiu. Są delikatnie gotowane w całości, doprawiane i marynowane w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Rezultatem jest delikatna i soczysta struktura…
Składniki: 70% suszone daktyle, 30% boczek wędzony (boczek boczek, sól kuchenna niejodowana, przyprawy, cukier, dekstroza, substancja konserwująca: azotyn sodu). Przechowywać w chłodnym (+2°C do +8°C) i chronić przed światłem. Zużyć bezpośrednio po otwarciu. Właściwości: bez glutenu, bez laktozy. Wartości odżywcze…
Skład: mięso wieprzowe, sól morska niejodowana, przyprawy. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze maksymalnie +8°C. Właściwości: bez glutenu, bez laktozy. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1449 kJ/348 kcal Tłuszcz 24g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g Węglowodany 0,5g…
Skład: mięso wieprzowe, sól morska, przyprawy. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze maksymalnie +8°C. Produkt z Austrii. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1449 kJ/348 kcal Tłuszcz 24g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g Węglowodany 0,5g w tym cukier…
Skład: mięso wieprzowe, sól kuchenna niejodowana, przyprawy, cukier, dekstroza, substancja konserwująca: azotyn sodu, dym. Przechowywać w temperaturze +8°C. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1215 kJ/292 kcal Tłuszcz 21g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,2 g Węglowodany 0,5g w tym…
Szynka surowa, suszona na powietrzu. Następnie pokrojona bardzo cienko i ponownie wysuszona. Składniki: 350 g/100 szt. mięsa wieprzowego, sól morska niejodowana, przyprawy. Wyprodukowano w Austrii. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1905 kJ/457 kcal Tłuszcz 24g w tym kwasy tłuszczowe…
Salami Auersbacher to dojrzała, surowa kiełbasa o śródziemnomorskim smaku. Fabryka szynki Vulcano w styryjskim Vulkanlandzie produkuje smaczne specjały z wieprzowiny. Długi okres dojrzewania, zbilansowana przyprawa i wędzenie pozwalają wydobyć delikatny smak mięsa, zawierając ponad 100 aromatów. Świnie Vulcano potrafią prawidłowo…
Salami Auersbacher to starzona surowa kiełbasa z czarnym pieprzem. Fabryka szynki Vulcano w styryjskim Vulkanlandzie produkuje smaczne specjały z wieprzowiny. Długi okres dojrzewania, zbilansowana przyprawa i wędzenie pozwalają wydobyć delikatny smak mięsa, zawierając ponad 100 aromatów. Świnie Vulcano potrafią prawidłowo…
Wybrane rodzaje mięsa w specjalnej kombinacji poddawane są suszeniu na powietrzu do momentu, aż mięso zredukuje się do swojej kwintesencji. Okrągłe, pikantne i gładkie salami rozpływa się na podniebieniu jak aria. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1777 kJ/425 kcal…
Szynka jest bez kości, bardzo ostra w smaku i pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzany z toskańskich świń i jest niezbędny w toskańskim bufecie. Wartości…
Ta szynka jest bez kości i suszona na powietrzu. Ma bardzo ostry smak i jest pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzana z toskańskich świń i…
To nie tylko bekon, ale prawdziwy specjał z najlepszych warstw boczku pochodzącego od dorosłych świń. Doprawiona toskańskimi przyprawami, posolona i posypana dzikimi ziołami. Ze względu na delikatną konsystencję i łagodny smak stanowi przysmak na niesolonym białym pieczywie lub bardzo cienko…
Fabryka Jamones Granadinos została założona w 1930 roku i do dziś zachowała ducha założycielskiego. Łącząc tradycyjne rzemiosło z nowoczesną wiedzą i technikami, powstaje tu wyjątkowa szynka. Specjalny, suchy i chłodny klimat w Sierra de Baza – w środku gór Granady,…
Najlepsza szynka suszona na powietrzu produkowana jest w andaluzyjskim regionie górskim Sierra Nevada. Nazwę odziedziczył po miejscu produkcji – „serrano” dosłownie oznacza „z gór”. Najbardziej znana jest szynka z wioski Trevélez, która znajduje się na wysokości 1700 m n.p.m. i…
W sercu parku przyrody Sierra Nevada w Alpujarra, na wysokości 1500 metrów, w rezerwacie Serrano Diego Martina, co najmniej 20 miesięcy. Firma istnieje już od 4 pokoleń, którzy całkowicie poświęcili się sztuce solenia i suszenia szynek. Dzięki 17-miesięcznemu dojrzewaniu przewyższa…