-
Cap de Llom, „Coppa” z karkówki, z Katalonii, ok. 350 g
- 83,21 zł
- Długie, delikatne dojrzewanie i suszenie na powietrzu w naturalnym klimacie nadają tej karkówce charakterystyczny łagodny smak. Ten „Cap de Llom” jest wytwarzany według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”, która zajmuje się produkcją ręcznie robionych kiełbasek od 1920…
- Dodaj do koszyka
-
Bresaola Punta d´anca, ok. 1,7 kg
- 478,98 zł
- Wykorzystuje się do tego części górnej częsci bydła. Prawie beztłuszczowe kawałki są delikatnie sezonowane, delikatnie peklowane i suszone na powietrzu. Pokrojony w cienkie plasterki i podany z odrobiną marynaty cytrynowej, oliwą, fleur de sel i sałatą liściastą to prawdziwy rarytas.…
- Dodaj do koszyka
-
Szynka San Daniele DOP, szynka bez kości, Włochy, około 3,5 kg
- 657,86 zł
- Szynka San Daniele pochodzi z małego miasteczka o tej samej nazwie we Friuli. Do produkcji tej szynki dopuszczone są wyłącznie niektóre rasy świń karmione specjalnym pokarmem. Po peklowaniu kawałki są odsolone, prasowane w płaskiekształty i nacierane smalcem. Dzięki temu szynka…
- Dodaj do koszyka
-
Lomo Serrano – Schab Duroc, Hiszpania, ok. 600 g
- 117,60 zł
- Schab ten marynowany jest według tradycyjnych receptur w soli, cukrze i czarnym pieprzu, następnie nadziewany naturalnymi osłonkami i delikatnie dojrzewa w specjalnych suszarniach przez około 3 miesiące. To „Lomo” produkowane jest według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”,…
- Dodaj do koszyka
-
Lomo – suszony powietrzem filet wieprzowy, Hiszpania, ok. 800 g
- 137,18 zł
- Ten najlepszy kawałek grzbietu zwierzęcia nazywany jest także polędwicą wieprzową. Jest suszony na powietrzu i dlatego w naturalny sposób może rozwinąć swój wspaniały aromat. Kroi się go w cienkie plasterki i spożywa. Skład: schab, sól, papryka, przyprawy, cukier, regulator kwasowości:…
- Dodaj do koszyka
-
Szynka Toscana, bez kości, 18 miesięcy, Montalcino Salumi, ok. 2,5 kg
- 316,72 zł
- Szynka jest bez kości, bardzo ostra w smaku i pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzany z toskańskich świń i jest niezbędny w toskańskim bufecie. Wartości…
- Dodaj do koszyka
-
Szynka Toscana, cała szynka bez kości, 18 miesięcy, Montalcino Salumi, ok. 7 kg
- 937,62 zł
- Ta szynka jest bez kości i suszona na powietrzu. Ma bardzo ostry smak i jest pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzana z toskańskich świń i…
- Dodaj do koszyka
-
Szynka koperkowa ze świnki mangalica, ok. 800 g
- 380,65 zł
- Wytwarzany z uda szynki wieprzowej wełnistej bez skórki. Posiada wyrazisty charakter dzięki soleniu na sucho solą morską i nacieraniu nasionami kopru włoskiego. Przysmak ten suszy się na powietrzu przez co najmniej 4 miesiące. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste…
- Dodaj do koszyka
-
- Out of Stock
Cecina de Leon IPG, szynka wędzona, Hiszpania, małe kawałki, ok. 1000 g
- 234,56 zł
- Czytaj dalej
-