Chrupiące wodorosty po japońsku Składniki: Wodorosty (Porphyra Yezoensis) (85%), olej palmowy, sól, pieprz, wzmacniacze smaku (E627, E631). Wodorosty są naturalnie bogate w jod. Nadmierne spożycie może powodować zaburzenia czynności tarczycy u osób wrażliwych. W przypadku nadwrażliwości zalecana dzienna porcja wynosi…
Chrupiące wodorosty. Składniki: Wodorosty 85% (Porphyra Yezoensis), olej palmowy, sól, biały pieprz, wzmacniacze smaku (E631, E627). Wodorosty są naturalnie bogate w jod. Nadmierne spożycie może powodować zaburzenia czynności tarczycy u osób wrażliwych. W przypadku nadwrażliwości zalecana dzienna porcja wynosi 15…
Dzikie Rausu Kombu, japońskie suszone wodorosty. Składniki: Wodorosty Kombu Tang. Algi naturalnie zawierają dużo jodu. Nadmierne spożycie jodu może prowadzić do zaburzeń czynności tarczycy. Biały proszek na powierzchni wodorostów Kombu to umami zwany mannitolem. Są to składniki odżywcze, które nie…
Najwyższej jakości przyprawa grzybowa w proszku. Składniki: sól, maltodekstryna, cukier, ekstrakt drożdżowy, proszek shiitake 2%, wzmacniacz smaku: inozynian disodowy, guanylan disodowy, aromat, proszek grzybowy 1%. Po otwarciu dokładnie zamknij pokrywkę. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Cechy: Certyfikat Halal, wegańskie,…
W Japonii sudachi jest prawie tak samo popularne jak yuzu; w rzeczywistości ten owoc cytrusowy, specjalność prowincji Tokushima, jest skrzyżowaniem yuzu i pomarańczy tachibana. Bardziej kwaśny i mniej słodki niż yuzu, ale bardziej aromatyczny i świeższy w smaku niż tradycyjne…
Oryginalna pasta Mame Miso to ciemna pasta miso wyprodukowana w 100% z nasion soi. W rezultacie otrzymujemy delikatną pastę miso bez stałych kawałków, która dojrzewa ponad 18 miesięcy i dzięki intensywnemu smakowi idealnie nadaje się do mocnej zupy miso, bakłażana…