Sierra de Cazorla ChNP, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Produkt z Hiszpanii.
Sierra de Cazorla ChNP, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Produkt z Hiszpanii.
Guad-Lay ma intensywnie złoto-zielony kolor. Zapach przypomina trawę z nutami tymianku, bukszpanu, świeżej mięty i kopru włoskiego, podkreślonymi aromatami liści figowych. Na podniebieniu oliwa Extra Virgen jest początkowo słodki, następnie rozwijają się nuty trawiasto-korzenne, prowadzące w finale do owocowego smaku.…
Guad-Lay ma intensywnie złoto-zielony kolor. Zapach przypomina trawę z n utami tymianku, bukszpanu, świeżej mięty i kopru włoskiego, podkreślonymi aromatami liści figowych. Na podniebieniu olejek Extra Virgen jest początkowo słodki, następnie rozwijają się nuty trawiasto-korzenne, prowadzące w finale do owocowego…
Oliwa Arbequina ma nieco mocniejszy kolor w porównaniu do swojego brata, Empeltre. Zachwyca intensywnym owocowym aromatem: zielono-trawiastym, przypominającym pomidor. Arbequina jest bardzo obecna na podniebieniu i rozwija aromaty bananów i suszonych owoców. Oliwa z oliwek Extra Virgin z oliwek Arbequina,…
Ta oliwa z pierwszego zbioru jest łagodna, a jednocześnie ma bardzo atrakcyjny aromat, w którym dojrzałe owoce, zielona trawa i figi mieszają się z oliwkową nutą. Dzięki swojej barwie w stronę złota wygląda wyjątkowo atrakcyjnie i przejrzyście. Po spożyciu na…
Cuvee z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z odmian Picual, Hojiblanca, Arbequina, Ocal. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości, otrzymywana bezpośrednio z oliwek w procesach mechanicznych. Maks. 0,5% kwasu, niefiltrowany. Przechowywać w chłodnym miejscu i chronić przed…
Cuvee z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z odmian Picual, Hojiblanca, Arbequina, Ocal. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości, otrzymywana bezpośrednio z oliwek w procesach mechanicznych. Przechowywać w chłodnym miejscu i chronić przed światłem. Produkt hiszpański.
Cuvee z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z odmian Picual, Hojiblanca, Arbequina, Ocal. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości, otrzymywana bezpośrednio z oliwek w procesach mechanicznych. Maks. 0,5% kwasu, filtrowany. Przechowywać w chłodnym miejscu i chronić przed…
Oliwa z oliwek z południowej Francji jest w tym kraju rzadka, ponieważ jest produkowana w małych ilościach. Ta oliwa z oliwek AOP (chronione pochodzenie) z Vallée des Baux otrzymywana jest z odmian Salonenque, Beruguette (Aglandau), Grossane, Picholine i Verdale i…
Oliwa z oliwek Extra Virgin wytwarzana z oliwek Picholine. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych. Tłoczony na zimno. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Wyprodukowano i butelkowano…
W „Duo de Table” znajdziesz popularną butelkę ze sprayem z czystą oliwą z oliwek z oliwek Salonenque. U jego boku – butelka ze sprayem zawierająca wysokiej jakości ocet winny z czerwonych winogron z własnych winogron – oba do „przyprawiania” potraw…
Ten słodko-kwaśno-słony ocet ryżowy o aksamitnej, atramentowej konsystencji ma mocny, trwały słodowy aromat. Przypomina sos sojowy i ocet słodowy. Idealny do marynowania dań mięsnych i kaczek, a także do przyprawiania ciemnych sosów lub warzyw gotowanych na parze; nadaje się również…
Ten ocet sushi jest łagodny, ma lekko winny, cytrynowy smak. Występuje głównie w kuchni azjatyckiej. Nadaje się do marynowania warzyw i owoców oraz do marynowania drobiu i ryb. Świetnie komponuje się także z sosami słodko-kwaśnymi, daniami pikantnymi i indonezyjskimi stołami…