Oliwa z oliwek Virgin, Fruité Noir, lekko słodka, Baux de Provence, ChNP, Cornille, 250 ml

101,33 

Oliwa z oliwek z południowej Francji jest w tym kraju rzadka,
ponieważ jest produkowana w małych ilościach.
Ta oliwa z oliwek AOP (chronione pochodzenie) z Vallée des Baux
otrzymywana jest z odmian Salonenque, Beruguette (Aglandau), Grossane,
Picholine i Verdale i przetwarzana w tradycyjny sposób.
Po zbiorze oliwki dojrzewają bez dostępu powietrza przez 2 dni,
po czym przekształcają się w jednorodną pastę, z której otrzymuje się
wyjątkową oliwę z oliwek o bardzo łagodnym, dojrzałym aromacie.
Nadaje się do sałatek i kozich serów lub ciepłych dań kuchni
śródziemnomorskiej z pomidorami, papryką, bakłażanami, anchois
i bardzo dobrze komponuje się z surową rybą.

  • Składniki: Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
    Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem.
    Wyprodukowano i butelkowano w Baux de Provence we Francji.
SKU: 28676 Kategoria: Tag

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Oliwa z oliwek Virgin, Fruité Noir, lekko słodka, Baux de Provence, ChNP, Cornille, 250 ml”