Ryż Acquerello Carnaroli uprawiany jest w Piemoncie, nawadniany czystą wodą z topniejącego Mont Blanc i leżakowany przez wyjątkowo długi czas, od roku do trzech lat. Pozwala to zachować skrobię, witaminy i białka. Ziarna ryżu zwiększają swoją objętość i wagę podczas…
Ryż Acquerello Carnaroli uprawiany jest w Piemoncie, nawadniany czystą wodą z topniejącego Mont Blanc i leżakowany przez wyjątkowo długi czas, od roku do trzech lat. Pozwala to zachować skrobię, witaminy i białka. Ziarna ryżu zwiększają swoją objętość i wagę podczas…
Ryż Acquerello Carnaroli uprawiany jest w Piemoncie, nawadniany czystą wodą z topniejącego Mont Blanc i leżakowany przez wyjątkowo długi czas, od roku do trzech lat. Pozwala to zachować skrobię, witaminy i białka. Ziarna ryżu zwiększają swoją objętość i wagę podczas…
Ryż Acquerello Carnaroli jest uprawiany w Piemoncie, podlewany czystą wodą roztopową z Montblanc i charakteryzuje się wyjątkowo długim okresem przechowywania wynoszącym 1-3 lata. Oznacza to, że skrobia, witaminy i białka zostają zachowane. Ziarna ryżu po ugotowaniu zwiększają swoją objętość i…
Składniki: Ryż. Czas gotowania: 16-18 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Cechy: Pakowane próżniowo. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1461 kJ/349 kcal Tłuszcz 0,4 g w tym kwasy nasycone 0,1 g Węglowodany 77 g w tym cukry 0,3 g…
Ten krótkoziarnisty ryż ma miękkie i aromatyczne ziarna, a gotuje się bardzo delikatnie. Często używa się go do risotto, paelli i zup warzywnych. Szczególnie nadaje się do deserów, ponieważ ziarna sklejają się podczas gotowania. Dlatego często nazywa się go puddingiem…
Odmiana ryżu Bomba to ryż krótkoziarnisty, charakteryzujący się dobrą absorpcją smaku, dzięki czemu idealnie nadaje się do dań z ryżem, takich jak paella. Ryż jest uprawiany w Hiszpanii od czasów panowania arabskiego w VIII wieku. Obecna nazwa pochodzi od arabskiego…
Ryż Bomba to rzadka odmiana ryżu, uprawiana głównie w XIX wieku. Rodzina Trias, która od wielu lat uprawia posiadłość Illa de Riu w estuarium Ebro, nadal uprawia odmianę Bomba. Mierzące 1,2 metra rośliny ryżu Bomba są znacznie wyższe niż konwencjonalne…
Vialone Nano to jedna z czterech najważniejszych odmian ryżu we Włoszech. Pochodzi z miejscowości Isola della Scala, niedaleko Werony, słynącej z uprawy ryżu. Piękne, okrągłe, biało-szare ziarna charakteryzują się wysoką zawartością skrobi i wyrazistym smakiem z orzechowym akcentem. Vialone Nano…
Vialone Nano to jedna z czterech najważniejszych odmian ryżu we Włoszech. Pochodzi z miejscowości Isola della Scala, niedaleko Werony, słynącej z uprawy ryżu. Piękne, okrągłe, biało-szare ziarna charakteryzują się wysoką zawartością skrobi i wyrazistym smakiem z orzechowym akcentem. Vialone Nano…