Opis
Curry Pasty firmy Patak są wspaniałe do sporządzania marynat..Używane same lub w rozcieńczeniu z czystym jogurtem 50:50. Zamarynuj mięso w paście potem upiecz , zgriluj lub zrób barbequ. Składniki:
woda, olej rzepakowy, wiórki kokosowe (10%), cukier, koncentrat pomidorowy (5%), sól, kolendra mielona (3%), przecier imbirowy, kurkuma mielona (2%), przecier czosnkowy, przyprawy, kwas octowy, papryka mielona, kmin rzymski mielony, mąka kukurydziana, kwas mlekowy, gorczyca mielona, suszone liście kolendryej roślinny, woda, kolender (12%), kmin (10%), sól, czosnek, finger, przyprawy, kurkuma, chilli, kwas octowy, kwas cytrynowy. Przykładowy przepis: Śmietanowy kurczak Korma
Danie dla 2 osób. Składniki:
1 łyżka stołowa oleju roślinnego
1 średnia cebula – krojona w kostkę
60g – 1/5 słoika Korma Curry Paste
250g pierś kurczaka pokrojona w kostkę
7 łyżek / 100ml śmietany
3 łyżki stołowe prażonych migdałów (opcjonalnie)
1 łyżeczka posiekanych liści kolendry
100ml wody. Sposób przyrządzania:
1. Na średniej wielkości patelni, delikatnie podsmaż cebulkę do złotego koloru.
2. Wymieszaj z Korma Curry Paste, dodaj kurczaka i podsmaż.
3. Dodaj wodę, wymieszaj dobrze, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 20 minut.
4. Dodaj śmietanę i wymieszaj, podawaj przybrane prażonymi migadałami i kolendrą.
Równie pyszne z wołowiną, baraniną, kurczakiem i krewetkami.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.