Informacje dodatkowe
Waga | 0,5 kg |
---|
16,44 zł
Te fasolki mają średniej wielkości, czerwonawe, czerwono nakrapiane nasiona. Zachowują swój kształt nawet po ugotowaniu do miękkości. Używa się ich głównie do zup (minestrone) i gulaszów, ale także do sałatek. Mają słodko-gorzki smak i gotują się około 40 minut.
Składniki: Fasola borlotti. Przygotowanie: Przed użyciem opłukać wodą, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez około 12 godzin. Czas gotowania: około 60 minut, czas gotowania w szybkowarze: około 20 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 1198 kJ/286 kcal
Tłuszcz 2,1 g w tym kwasy nasycone 0,4 g
Węglowodany 33,8 g w tym cukry 2,3 g
Białko 20,4 g
Sól 0,01 g
Waga | 0,5 kg |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.