Informacje dodatkowe
Waga | 0,5 kg |
---|---|
Producent | 56020 Montopoli, Antico Pastificio Morelli 1860 Srl, San Romano Via S. Francesco 8, Val dArno, Włochy. |
28,95 zł
Za makaronowymi specjałami producenta makaronu „Morelli” kryje się wyjątkowy składnik, którego w rzeczywistości nie ma w konwencjonalnym makaronie: zarodki pszenicy. Są one zazwyczaj oddzielane od otrębów podczas mielenia ziarna. W „Morelli” jednak bogaty w składniki odżywcze składnik pszenicy jest dodawany z powrotem do otrębów po mieleniu, co daje makaron o zwartej konsystencji i intensywnym smaku. Tradycyjna firma „Morelli” od ponad 150 lat ręcznie wytwarza najwyższej jakości włoski makaron. Firma pozostaje jednym z najbardziej cenionych producentów makaronu w kraju. W produkcji swoich klasycznych dań makaronowych i makaronów o kreatywnych smakach unikają wszelkich konserwantów i barwników; wszystko jest naturalne i wytwarzane z wielką cierpliwością. Ciasto jest rozwałkowywane ręcznie z najwyższej jakości semoliny pszenicy durum i suszone przez 36 godzin w niskiej temperaturze.
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda, kiełki pszenicy. Czas gotowania: 8 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 1526 kJ/360 kcal
Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy nasycone 1 g
Węglowodany 70 g w tym cukry 5,7 g
Białko 15 g
Sól 0,02 g
Zawiera zboża zawierające gluten (pszenica), śladowe ilości jaj, śladowe ilości ryb, śladowe ilości mięczaków.
Waga | 0,5 kg |
---|---|
Producent | 56020 Montopoli, Antico Pastificio Morelli 1860 Srl, San Romano Via S. Francesco 8, Val dArno, Włochy. |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.