Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa, 3% mąki z komosy ryżowej, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Czas gotowania: 10 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wyprodukowano we Włoszech. Produkt bezglutenowy. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1500 kJ/354 kcal Tłuszcz…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Fregola tostata jest uważana za specjalność Sardynii. Ten perłowy, okrągły makaron powstaje z semoliny pszenicy durum i wody, a następnie jest prażony. Nadaje mu to charakterystyczny smak. Semolina z pszenicy durum do fregoli rośnie w Abruzji, gdzie region specjalizuje się…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda, gluten pszenny 2,62%. Czas gotowania: 10 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1416 kJ/334 kcal Tłuszcz 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g Węglowodany 66g…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Linguine pochodzi z Ligurii. Ma kształt małych, płaskich i wąskich tagliatelli i grubość od 1,45 do 1,60 mm. Linguine szczególnie dobrze komponuje się z sosami ze świeżych pomidorów, warzyw lub ziół. Doskonale smakuje również z szybkimi, pikantnymi sosami, takimi jak…
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda. Czas gotowania: 9 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wyprodukowano we Włoszech. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1507 kJ/355 kcal Tłuszcz 1,5 g w tym kwasy nasycone 0,5 g Węglowodany 71 g w…
Ten makaron przypomina ziarenko ryżu i jest wytwarzany z semoliny pszenicy durum i wody. Pochodzi z Grecji i jest często używany jako składnik zup. Makaron ryżowy Misko może być również używany jako dodatek do dań azjatyckich zamiast ryżu. Makaron z…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, 3,43% kiełki PSZENICY, 0,86% atrament z mątwy, . Czas gotowania: 4-5 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt włoski. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1496 kJ/352 kcal Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Składniki: Semolina z pszenicy durum, 19,36% jaj. Czas pieczenia: 3 minuty. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1525 kJ/360 kcal Tłuszcz 1,5 g w tym kwasy nasycone 0,5 g Węglowodany 71 g w tym cukry…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Makaron Gragnan firmy Pastificio dei Campi wyróżnia się wyjątkowym aromatem, smakiem i konsystencją. Odkryj to, co najlepsze z włoskiej pszenicy durum już przy pierwszym kęsie. Ten wyjątkowy makaron, który po ugotowaniu pozostaje „al dente”, jest efektem doboru najlepszych surowców i…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, ATRAMENT Z kałamarnicy 4,3%, MĄKA RYBNA, sok z cytryny. Czas gotowania: 8 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt włoski. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1517 kJ/358 kcal Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy…
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda. Czas gotowania: 8 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wyprodukowano we Włoszech. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1550 kJ/366 kcal Tłuszcz 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 72g…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, 3,43% kiełki PSZENICY, 0,86% tusz kałamarnicy. Czas gotowania: 6/7 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt włoski. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1496 kJ/352 kcal Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4…
Fusilli, rodzaj bardzo krótkiego, prostego makaronu, pochodzi z regionu Kampania. Ma kształt spirali, około 10 mm średnicy, od 1,35 do 1,48 mm grubości i średnio 41 mm długości. Historycznie fusilli były wyrabiane ręcznie. Spaghetti nawijano na drut bardzo szybkim i…
Włoskie nieobrane pomidorki koktajlowe „con il pizzo” (z końcówkami). Pomidorki konserwowane są „a pacchetelle” (bagietka): przekrojone na pół i marynowane we własnym sosie, aby optymalnie zachować ich intensywny, słodko-kwaśny i lekko słony smak. Idealne do sosów, bruschetty i innych włoskich…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Makaron Gragnan firmy Pastificio dei Campi wyróżnia się wyjątkowym aromatem, smakiem i konsystencją. Odkryj to, co najlepsze z włoskiej pszenicy durum już przy pierwszym kęsie. Ten wyjątkowy makaron, który po ugotowaniu pozostaje „al dente”, jest efektem doboru najlepszych surowców i…
Makaron Gragnan firmy Pastificio dei Campi wyróżnia się wyjątkowym aromatem, smakiem i konsystencją. Odkryj to, co najlepsze z włoskiej pszenicy durum już przy pierwszym kęsie. Ten wyjątkowy makaron, który po ugotowaniu pozostaje „al dente”, jest efektem doboru najlepszych surowców i…
Za makaronowymi specjałami producenta makaronu „Morelli” kryje się wyjątkowy składnik, którego w rzeczywistości nie ma w konwencjonalnym makaronie: zarodki pszenicy. Są one zazwyczaj oddzielane od otrębów podczas mielenia ziarna. W „Morelli” jednak bogaty w składniki odżywcze składnik pszenicy jest dodawany…
Składniki: 100% semolina z pszenicy durum, woda. Czas gotowania 9-10 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1550 kJ/366 kcal Tłuszcz 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 72g w tym…
Ten format pochodzi z południowych Włoch, a konkretnie z Neapolu. Należy do rodziny okrągłych, wydłużonych ciasteczek pomidorowych i ma grubość od 1,63 do 1,70 mm. Aromatyczne sosy z pomidorów z puszki lub świeżych, ewentualnie wzbogacone warzywami lub ziołami, idealnie nadają…
Makaron Gragnan firmy Pastificio dei Campi wyróżnia się wyjątkowym aromatem, smakiem i konsystencją. Odkryj to, co najlepsze z włoskiej pszenicy durum już przy pierwszym kęsie. Ten wyjątkowy makaron, który po ugotowaniu pozostaje „al dente”, jest efektem doboru najlepszych surowców i…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, 3,2% KIEROWNIKÓW PSZENICY. Czas gotowania: 9 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wyprodukowano we Włoszech. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1526 kJ/360 kcal Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g Węglowodany…