Informacje dodatkowe
Waga | 0,5 kg |
---|---|
Producent | 80054 Gragnano, Napoli, Pastificio dei Campi S.r.l., Via dei Campi, Włochy. |
35,70 zł
Makaron Gragnan firmy Pastificio dei Campi wyróżnia się wyjątkowym aromatem, smakiem i konsystencją. Odkryj to, co najlepsze z włoskiej pszenicy durum już przy pierwszym kęsie. Ten wyjątkowy makaron, który po ugotowaniu pozostaje „al dente”, jest efektem doboru najlepszych surowców i powolnego, rzemieślniczego procesu produkcji, w którym dbałość o każdy szczegół jest oczywista. Właśnie dlatego makarony Pastificio dei Campi noszą oznaczenie IGP. IGP to znak jakości gwarantujący pochodzenie i źródło produktu. W przypadku makaronu Gragnan świadczy on również o wielowiekowej tradycji. W Gragnano istnieją dowody na istnienie fabryk produkujących suchy makaron już od XVI wieku. Sztuka wyrobu makaronu jest przekazywana z pokolenia na pokolenie, aż do dnia dzisiejszego. Jakie wymagania musi spełniać makaron, aby otrzymać oznaczenie „Gragnanopasta IGP”? Przede wszystkim makaron Gragnan IGP musi być wytwarzany wyłącznie z mąki z pszenicy durum i wody z lokalnych wód gruntowych. Wynika to z niskiej zawartości wapnia w wodzie, typowej dla tego regionu i zawsze wpływającej na jakość makaronu. Produkcja musi odbywać się na terenie gminy Gragnano. Odkryj makaron Gragnan z Pastificio dei Campi, najlepszy w historii i pierwszy makaron, którego pochodzenie można prześledzić od pola do talerza.
Składniki: Semolina z pszenicy durum, woda. Makaron ciągniony, Pasta di Gragnano I.G.P. Czas gotowania: 10 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 1502 kJ/354 kcal
Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy nasycone 0,3 g
Węglowodany 70 g w tym cukry 3,3 g
Białko 14 g
Sól < 0,01 g
Zawiera zboża zawierające gluten (pszenicę)
Waga | 0,5 kg |
---|---|
Producent | 80054 Gragnano, Napoli, Pastificio dei Campi S.r.l., Via dei Campi, Włochy. |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.