Pastificio Gentile Gragnano IGP - Pappardelle, platerowane brązem, 500 g

27,30 

Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy durum, mielonej z apulijskiej odmiany pszenicy „Saragolla”, użycie najczystszej wody źródlanej z Monti Lattari, obróbka za pomocą brązowych form i powolne suszenie dają w efekcie makaron, który nie ma sobie równych. Niezależnie od tego, czy jest wałkowany, skręcany, ciągniony czy prasowany, każdy format oferuje charakterystyczny smak prawdziwego makaronu z pszenicy durum, z chropowatą powierzchnią i trwałą jędrnością, a także niezbędną elastycznością po ugotowaniu.

Makaron z semoliny z pszenicy durum ciągnionej metodą brązową. Składniki: semolina z pszenicy durum, woda. Czas gotowania: 10 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wyprodukowano we Włoszech.

Wartości odżywcze na 100 g

Energia 1460 kJ/336 kcal

Tłuszcz 1,5 g w tym kwasy nasycone 0,5 g

Węglowodany 69 g w tym cukry 4 g

Białko 14 g

Sól < 0,01 g

Zawiera zboża zawierające gluten (pszenicę)

SKU: 35261 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg
Producent

80054 Gragnano, Gusto S.r.l., Via Vecchia San Leone 1, Włochy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Pastificio Gentile Gragnano IGP – Pappardelle, platerowane brązem, 500 g”