Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|
46,20 zł
Fasola Urid jest bardzo podobna do zielonej fasoli mung. Znana jest również jako fasola soczewicowa i stanowi podstawę wielu indyjskich dań i dodatków zwanych dal. Jej skórka jest czarna, a środek biały. Fasolę tę obiera się i przekrawa na pół. Białą fasolę Urid, czasami z ryżem, używa się do naleśników (dosa), placków (papadums) lub pierogów (idlis).
Składniki: Soczewica Urid. Ciecierzycę dokładnie opłukać przed gotowaniem. Czas gotowania wynosi około 20 minut.
Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 456 kJ/109 kcal
Tłuszcz 0,7 g w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 16,2 g w tym cukry 0 g
Białko 9,2 g
Sól 0 g
Waga | 1 kg |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.