Na 1 litr płynu potrzeba około 45–55 g proszku (10 g = 1 czubata łyżka stołowa). Wymieszaj proszek z połową zimnego płynu i odstaw na 10 minut, aby napęczniał. Pozostały płyn zagotuj i wmieszaj do napęczniałej żelatyny. Idealny do: -…
Środek żelujący. Składniki: Substancje żelujące: E440, sacharoza. Orientacyjne dawkowanie: 0,3% do 0,6%. Chronić przed wilgocią i ciepłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Żelatyna jest bezbarwna, bezwonna i bezsmakowa, wytwarzana jest ze skórek wieprzowych. Jej siła wiązania mierzona jest w bloom. Srebrna (160 bloom, Art. 10258): do kremów, musów, terriny i galaretek smakowych. Złota (210 bloom, Art. 10257): jak srebrne i klarowne galaretki…
Żelatyna jest bezbarwna, bezwonna i bezsmakowa, wytwarzana jest ze skórek wieprzowych. Jej siła wiązania mierzona jest w bloom. Srebrna (160 bloom, Art. 10258): do kremów, musów, terriny i galaretek smakowych. Złota (210 bloom, Art. 10257): jak srebrne i klarowne galaretki…