You must be logged in to post a review.
Kategorie produktów
- Sól; pieprz; musztardy; przyprawy; aromaty; suszone warzywa
- Kuchnia afrykańska
- Sery
- Pieczywa i ciasta
- Przyprawy
- Kuchnia meksykańska
- Kiełbasy; salami; szynki
- Noże i dodatki
- Trufla świeża & produkty truflowe
- Kuchnia australijska
- NOWOŚĆ! Mięso sous-vide & burger
- Kuchnia molekularna
- Kuchnia azjatycka & etniczna
- Owoce; puree z owoców; produkty z owoców
- Szynki; kiełbasy; sery
- NOWOŚĆ! Smardze; borowiki; grzyby suszone
- BIO produkty
- Ciastka; pralinki; snacki
- Świeże Mięso Świata
- Urządzenia kuchenne
- Vegan Food
- Miody; konfitury
- Świat Ryb i owoców morza
- Non Food / Sprzęty
- Couverture; formy czekoladowe; pozostałe wyroby czekoladowe
- Kawa i herbata
- Kalendarze Adwentowe
- Makarony świeże; suszone; gnocchi
- Marynaty; konserwy; przystawki
- Musztardy
- Napoje bezalkoholowe
- Cukiernictwo - Patisserie
- Kaczki; gęsi; foie gras – świeże i w konserwach
- Warzywa
- Prosecco & wina bezalkoholowe
- Barwniki; aromaty; lakiery jadalne
- Octy; oliwy; oleje
- Demi Glace; sosy; Fonds; zupy; pesto
- Kawior; ostrygi; produkty rybne i z owoców morza
- Ryż; rośliny strączkowe; orzechy; kasztany
- Octy i oleje
- Sosy i przyprawy do grilla
- Mąka; zboże; panierki; środki wybielające; mieszanki do wypieków
Koszyk
Zielony pieprz w zalewie solnej, 700 g
56,17 zł
Aby wyprodukować zielony pieprz, jagody pieprzu (piper nigrum) zbiera się na długo przed osiągnięciem dojrzałości i
umieszcza w słonych lub kwaśnych solankach albo szybko suszy w podwyższonej temperaturze lub w próżni.
Tego typu obróbka zapobiega fermentacji, a co za tym idzie przebarwieniu jagód papryki. Papryka zielona ma mniejszą ostrość i świeży, „zielony” smak. Te ziarna pieprzu są marynowane w solance. Dzięki temu pieprz będzie miękki. Nadaje stekom, filetom, gulaszom itp. wyrafinowanego smaku.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość kaloryczna 189 kJ/45 kcal
Tłuszcz 0,3 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe < 0,1 g
Węglowodany 3,8 g w tym cukier 0 g
Białko 2,4 g
Sól 8,65 g
Składniki: ziarna pieprzu, woda, ocet brandy, sól kuchenna, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Bez dodatku konserwantów.
Wszelkie zmętnienia są naturalne. Wystarczy przepłukać ziarna pieprzu wodą. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu
i zużyć w ciągu kilku dni.
Reviews
There are no reviews yet.