Papryczka Espelette A.O.C. (chili w proszku), ChNP Składniki: Papryka Espelette A.O.C. Przechowywać w suchym, chłodnym i chronionym przed światłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Ten hiszpański specjał jest wędzony tradycyjną metodą podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielony w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalny smak i stabilność koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonale nadaje się…
Ten hiszpański specjał jest wędzony tradycyjną metodą podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielony w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalny smak i stabilność koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonale nadaje się…
Smażona cebula jest gotowa do użycia i ma szerokie zastosowanie. Można ją wykorzystać do hot dogów, hamburgerów, puree ziemniaczanego, kanapek i chleba z masłem, steków, smażonej wątróbki, omletów, smażonych ziemniaków, sałatek lub zup, a także – do pieczenia chleba lub…
Dzięki Jack Daniel's Beef Rub możesz udoskonalić swoją wołowinę w wyjątkowy sposób. Zrównoważona mieszanka pikanterii i aromatu jest cudowna na podniebieniu i sprawia, że używanie Ruby jest niemal koniecznością. Wmasowane w mięso marynowanie na sucho to jedna z metod przygotowania,…
Ten hiszpański specjał jest wędzony tradycyjną metodą podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielony w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalny smak i stabilność koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonale nadaje się…
Ta dalekowschodnia kompozycja przypraw nadaje wegetariańskim przysmakom i pikantnym wypiekom (np. paluszkom sezamu) nutkę egzotyki. W smaku mocno korzenny i egzotyczno-owocowy. Idealny do marynowania, przyprawiania i przyprawiania różnych zup i sosów, gulaszów, ragouts, plasterków mięs we wszystkich metodach przygotowania i…
Wyrazisty, aromatyczny i słodko-korzenny w smaku. Idealny do wypieków i chleba, różnych zup, sosów, wieprzowiny, sałatek z surowych warzyw, serów, przetworów owocowych, kompotów i przetworów śliwkowych. Firma rodzinna WIBERG z długą tradycją ma przepis na więcej smaku, więcej staranności i…
Espelette, niedaleko miejscowości St.-Jean-de-Luz, rozwija się w idealnych warunkach klimatycznych: żyznej glebie i dużej ilości ciepła. Jest pikantne, ale nie tak ostre jak pieprz cayenne. Idealnie pasuje do omletów, grillowanego mięsa, sałatek, ryb i pizzy. Składniki: Pimento Espelette ChNP. Przechowywać…
Espelette, niedaleko miejscowości St.-Jean-de-Luz, rozwija się w idealnych warunkach klimatycznych: żyznej glebie i dużej ilości ciepła. Jest pikantne, ale nie tak ostre jak pieprz cayenne. Idealnie pasuje do omletów, grillowanego mięsa, sałatek, ryb i pizzy. Składniki: Pimento Espelette ChNP. Przechowywać…
Ten hiszpański specjał jest wędzony tradycyjną metodą podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielony w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalny smak i stabilność koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonale nadaje się…
Liofilizowana bazylia ma aromatyczny, lekko słodki i lekko pieprzny smak. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, sałatek, zup, sosów, mięs, drobiu, ryb, owoców morza, warzyw i różnych deserów. Składniki: Bazylia. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wartości odżywcze na 100…
Po prostu wymieszaj pozbawioną smaku żelatynę z gorącą, ale nie wrzącą wodą, aż do całkowitego rozpuszczenia. Idealny do wszelkiego rodzaju galaretek słodko-kwaśnych, takich jak kremy, galaretki owocowe czy galaretki. Dawkowanie: 40-50g na 1 litr wody (10g = 1 płaska łyżka…
Młynek do soli z napędem ceramicznym Składniki mielone: sól , niejododowana. Młynek do pieprzu z napędem ceramicznym Składniki młyna: pieprz (zielony, czarny, biały, różowy). Młynki i ampułka nie nadają się do mycia w zmywarce. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Papryka różana pozyskiwana jest z całych ostrych papryczek i ma stosunkowo ostry smak. Jest stosowana wszędzie tam, gdzie pożądany jest pikantny smak. Szczególnie nadaje się do duszonych mięs i gulaszy z węgierskim akcentem, a także do pikantnych zup, takich jak…
Ta hiszpańska specjalność jest wędzona w tradycyjny sposób podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielona w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalną stabilność smaku i koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonały do…
Składniki: Papryka (Capsicum annuum). Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje żywieniowe. Alergeny Zawiera śladowe ilości glutenu, jaj, orzeszków ziemnych, orzechów, mleka, soi.
Mocno prażone, o stosunkowo wysokiej zawartości chili i długotrwałym aromacie. Dla tych, którzy preferują tradycyjne indyjskie curry bez imbiru i trawy cytrynowej. Idealne do curry warzywnego i z kurczakiem, sałatek, dań z ryżem itp. Składniki: Kurkuma, chili, kolendra, kozieradka, koper…
Idealnie nadaje się do pysznego i pikantnego sosu currywurst. Doskonale nadaje się również do przepysznego, pikantnego curry z kurczakiem i zup curry. Nazwa Goa pochodzi od miasta w południowych Indiach na zachodnim wybrzeżu. Składniki: Pieprz, papryka, kozieradka, chili, kurkuma, kmin…
To curry w proszku jest lekko palone, ma dużą zawartość czosnku i jest normalne pod względem pikanterii. Idealne do sosów curry, dań z ryżu czy sałatek z kurczakiem. Mieszanka przypraw „Curry Anapurna”, ostra i ostra. Składniki: Kozieradka, kurkuma, kminek, nasiona…
To curry w proszku jest lekko palone, ma dużą zawartość czosnku i jest normalne pod względem pikanterii. Idealne do sosów curry, dań z ryżu czy sałatek z kurczakiem. Mieszanka przypraw „Curry Anapurna”, ostra i ostra. Składniki: Kozieradka, kurkuma, kminek, nasiona…