Produkcja soli w solniskach południowej Bretanii ma długą tradycję. Fleur de Sel z Guerande jest zbierana ręcznie i suszona na słońcu. Drobne kryształki soli, bez żadnych dodatków, wspaniale podkreślają aromat wszystkich potraw podczas wykańczania lub doprawiania na stole, nie będąc…
Sól z rzeki Murray składa się z subtelnych, brzoskwiniowych kryształków. Płatki mają łagodny smak i idealnie nadają się do przyprawiania. Najważniejsze: Sól ta jest smakowana tylko w tle, wzmacniając naturalny smak potraw, takich jak wątróbka z gęsi. Płatki praktycznie rozpływają…
Składnik: sól morska. Proszę przechowywać zamknięte i suche. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych. SAL de IBIZA – Fleur de Sel to w 100% naturalna, najwyższej klasy sól morska. Nie ulega żadnym zmianom, dlatego nadal zawiera ważne minerały i pierwiastki…
ORGANICZNA sól morska. Składniki: Ekologiczna sól morska. Charakterystyka rolnictwa portugalskiego: Nie trzeba podawać wartości odżywczych. Kwiat soli jest ceniony przez czołowych szefów kuchni i smakoszy jako najlepsza sól kuchenna: do przyprawiania stołu, do carpaccio, sałatek i dań surowych. Kryształy w…
SAL de IBIZA – Fleur de Sel to w 100% naturalna, najwyższej klasy sól morska. Nie ulega żadnym zmianom, dlatego nadal zawiera ważne minerały i pierwiastki śladowe. Nic nie dodaje się i nic nie usuwa, bo czysta, pełnowartościowa sól morska…
Do powstania tej soli wiele czynników musi ze sobą współdziałać, aby stworzyć ten niepowtarzalny wygląd. Podobnie jak Fleur de Sel, najdrobniejsze kryształy gromadzą się na powierzchni wody morskiej Atlantyku, w basenach solnych na poziomie pustyni Namib. Po chwili stają się…