Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|
340,71 zł
Pieprz Lampong jest uprawiany na indonezyjskiej wyspie Sumatra. Jego owoce są mniejsze niż u pieprzu indyjskiego, a pieprz indonezyjski jest bardziej ostry niż aromatyczny. Mimo to oferuje zielony, świeży zapach i niemal cytrynowy smak z delikatną ostrością i subtelnymi nutami goryczki. Doskonale komponuje się z ciemnymi mięsami, takimi jak dziczyzna, jagnięcina, wołowina czy twarde sery, a także z sosami i sałatkami.
Składniki: Czarny pieprz lampong, cały (Piper nigrum). Zastosowanie: Nadaje się do moździerzy i młynków do pieprzu.
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Pochodzenie: Sumatra, Indonezja.
Właściwości: Informacje żywieniowe nie są wymagane.
Waga | 1 kg |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.