Drzewa kakaowe na plantacji „La Laguna” są uprawiane naturalnie i nadają tej mlecznej czekoladzie słodkie nuty kawy, toffi i gorącej czekolady, zmieszane z niuansami orzecha laskowego i tostowego chleba. Finisz toffi i ziaren kakaowych dopełnia smak. Czekolada mleczna (min. 47%…
Plantacji Riachuelo w brazylijskim regionie Bahia sprzyja bujne środowisko pośrodku atlantyckiego lasu deszczowego, niedaleko oceanu. Drzewa kakaowe uprawiane są z poszanowaniem otaczającej fauny i flory, na którą składa się wiele egzotycznych drzew, takich jak gatunek Manilkara i drzewo Pau D’Arco.…
W Finca El Jardín, na nizinach rzeki Ariari, plantacja „El Jardin” rozciąga się na powierzchni 20 hektarów. Otacza ją niezwykle bujna przyroda, która nadaje rosnącemu tu kakao wyjątkowego smaku. Nazwa plantacji „El Jardín” nawiązuje do regionu Meta, obszaru o szczególnej…
Plantacja Mangaro powstała na terenie dawnej dżungli mango. Sekret wyjątkowego smaku czekolady z plantacji Mangaro kryje się pomiędzy korzeniami drzew kakaowych. Pozostaje na tej ziemi, ktra odżywiała mango przez dziesięciolecia: to one nadały tej czekoladzie słodki i egzotyczny smak. Nazwa…