Świeże mięso wieprzowe i wątróbka zostały starannie przetworzone na ten pasztet zgodnie ze starymi tradycjami rzemieślniczymi i uszlachetnione aromatycznymi grzybami leśnymi. Sól kamienna, świeżo zmielone przyprawy i Marsala nadają mu okrągły, doskonały smak. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste…
Długie, delikatne dojrzewanie i suszenie na powietrzu w naturalnym klimacie nadają tej karkówce charakterystyczny łagodny smak. Ten „Cap de Llom” jest wytwarzany według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”, która zajmuje się produkcją ręcznie robionych kiełbasek od 1920…
Boczek ten jest peklowany przyprawami i solą, ale nie jest wędzony. Skład: boczek z wieprzowiny iberyjskiej, sól. Przechowywać w chłodnym miejscu (+6°C do +10°C). Bekon z Hiszpanii. Pakowane w Niemczech. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 2252 kJ/546 kcal…
Składniki: wieprzowina, mięso z dzika 48%, sól, kawałki trufli 1%, przyprawy naturalne, dekstroza, sacharoza. Przeciwutleniacz: E300, konserwant: E252 i E250. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze od +0°C do +7°C. Właściwości: Azotyn sodu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1348…
Składniki: wieprzowina, sól, pieprz, czosnek, 1% trufla w kawałkach (Tuber aestivum), dekstroza, sacharoza, przeciwutleniacz: E300, środek konserwujący: E252, E250, aromat. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1233 kJ/294 kcal Tłuszcz 14,43 g w tym…
Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniane Mangaliza są prawdziwym skarbem. Stanowią podstawę wspaniałego smaku ręcznie wytwarzanych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Produkty Mangaliza to także wartościowa żywność; tłuszcz zwierzęcy jest prawie wolny od cholesterolu. W wiosce rzeźniczej Walter w Badenii…
Skład: wieprzowina, sól kuchenna, przyprawy, suszony syrop glukozowy, dekstroza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, środek konserwujący: azotyn sodu, kultury dojrzewania, dym. 100 g salami jest zrobione z 155 g wieprzowiny. Pakowane w atmosferze ochronnej. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Właściwości: bezglutenowy,…
Składniki: wieprzowina i tłuszcz wieprzowy, mięso z dzika 20%, sól, cukier (LAKTOZA, syrop glukozowy, dekstroza), przyprawy, zioła, substancja konserwująca: azotan potasu (sól peklująca), kultury dojrzewające, osłonka naturalna. Wyprodukowano ze 134 g wieprzowiny na 100 g kiełbasy. Przechowywać w suchym miejscu…
Składniki: wieprzowina, tłuszcz wieprzowy, sól, pieprz, naturalny aromat kopru włoskiego, dekstroza, sacharoza, przeciwutleniacz: E300, środek konserwujący: E252 i E250. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1634 kJ/394 kcal Tłuszcz 33,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,4 g Węglowodany 0g…
Hiszpańska kiełbasa chorizo to suszona na powietrzu kiełbasa pieprzowa. Długie, delikatne dojrzewanie i suszenie na powietrzu w naturalnym klimacie nadaje chorizo typowo pikantny smak. Wytwarzana jest według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”, która od 1920 roku zajmuje…
W przypadku „Kaminwurzerl – The Original” najlepsze kawałki wieprzowiny są sezonowane i drobno siekane zgodnie z recepturą Boxele Karla Handla I z 1902 r. Po wędzeniu w drewnie bukowym Kaminwurzerl dojrzewa aż do osiągnięcia określonego stopnia wysuszenia wynoszącego 42/43%. Składniki:…
Składniki: wieprzowina gwarantowana z Włoch, sól, pieprz, 0,8% letnich płatków truflowych, dekstroza, sacharoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, konserwant, azotyn sodu, azotan potasu. Osłonka do kiełbasy nie nadaje się do spożycia. Przechowywać w normalnej, suchej temperaturze pokojowej. Wartości odżywcze w 100g Wartość…
Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1596 kJ/382 kcal Tłuszcz 31,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,1 g Węglowodany 2,1 g w tym cukier 0 g Białko 23,6 g Sól 0,9 g
Składniki: mięso wieprzowe, trufla letnia 3%, oliwa truflowa 1%, sól kuchenna niejodowana, przyprawy, cukier, dekstroza, substancja konserwująca: azotyn sodu. Przechowywać w chłodnym (+2°C do +8°C) i chronić przed światłem. Właściwości: bez glutenu, bez laktozy. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna…
Szynka z karkówki (Schopf) jest pożywna i pikantna. Pięknie marmurkowe mięso dojrzewa 4 miesiące, jest wędzone i dobrze przyprawione. Fabryka szynki Vulcano w styryjskim Vulkanlandzie produkuje smaczne specjały z wieprzowiny. Długi okres dojrzewania, zbilansowana przyprawa i wędzenie pozwalają wydobyć delikatny…
Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1647 kJ/396 kcal Tłuszcz 9,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g Węglowodany 0,3 g w tym cukier 0,1 g Białko 74 g Sól 6,1 g
To nie tylko bekon, ale prawdziwy specjał z najlepszych warstw boczku pochodzących od dorosłych świń. Doprawiona toskańskimi przyprawami, posolona i posypana dzikimi ziołami. Ze względu na delikatną konsystencję i łagodny smak stanowi przysmak na niesolonym białym pieczywie lub bardzo cienko…
W przypadku pasztetu z wątróbek bretońskich wyselekcjonowaną wełnistą wieprzowinę połączono ze świeżą wątróbką wieprzową wełnistą. Cebula smażona na smalcu Magalitza, sól kamienna, świeżo zmielone przyprawy, Calvados i Muscadet nadają okrągły, doskonały smak. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste Mangalitza…
Wykorzystuje się do tego części górnej częsci bydła. Prawie beztłuszczowe kawałki są delikatnie sezonowane, delikatnie peklowane i suszone na powietrzu. Pokrojony w cienkie plasterki i podany z odrobiną marynaty cytrynowej, oliwą, fleur de sel i sałatą liściastą to prawdziwy rarytas.…
Składniki: wieprzowina, sól, pieprz, naturalny aromat, przyprawy, sacharoza, dekstroza, przeciwutleniacz E301, środek konserwujący E252, E250. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1409 kJ/339 kcal Tłuszcz 26g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g Węglowodany 0,9 g w tym cukier 0,9…
Wyprodukowany z szynki wieprzowej wełnistej. Peklowane na sucho solą morską i aromatyzowane drobnymi przyprawami, następnie wędzone nad drewnem jodłowym i suszone na powietrzu przez co najmniej 4 miesiące. Ten przysmak szczególnie dobrze smakuje z ciemnym wiejskim pieczywem. Jako stara, oryginalna…
To przysmak dla smakoszy, którzy uwielbiają pasztet z wątróbek o szczególnie pikantnej nucie. Specjalność ta zawdzięcza swoją wyjątkowość drobno posiekanym anchois i dojrzewającym w słońcu oliwkom oraz świeżo zmielonym przyprawom. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste Mangaliza są prawdziwym…