Skręcone strozzapreti oznaczają „dusicieli księży” i są popularnym daniem makaronowym na święta. Często podaje się je z ragu. Makaron ręcznie robiony według autentycznego włoskiego kunsztu – wytwarzany z włoską pasją, ogromną miłością i prawdziwą solą morską z Syltu od Alexandro…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Makaron z Gragnano od 2010 roku nosi symbol IGP (Protected Geographical Indication) oznaczający chronione pochodzenie geograficzne tego włoskiego specjału. Pastificio Gentile produkuje tu makaron najwyższej jakości, zgodnie z uświęconą tradycją, od 1876 roku. Staranna selekcja wysokiej jakości semoliny z pszenicy…
Makaron Gragnan firmy Pastificio dei Campi wyróżnia się wyjątkowym aromatem, smakiem i konsystencją. Odkryj to, co najlepsze z włoskiej pszenicy durum już przy pierwszym kęsie. Ten wyjątkowy makaron, który po ugotowaniu pozostaje „al dente”, jest efektem doboru najlepszych surowców i…
Makaron Gragnan firmy Pastificio dei Campi wyróżnia się wyjątkowym aromatem, smakiem i konsystencją. Odkryj to, co najlepsze z włoskiej pszenicy durum już przy pierwszym kęsie. Ten wyjątkowy makaron, który po ugotowaniu pozostaje „al dente”, jest efektem doboru najlepszych surowców i…
Makaron Gragnan firmy Pastificio dei Campi wyróżnia się wyjątkowym aromatem, smakiem i konsystencją. Odkryj to, co najlepsze z włoskiej pszenicy durum już przy pierwszym kęsie. Ten wyjątkowy makaron, który po ugotowaniu pozostaje „al dente”, jest efektem doboru najlepszych surowców i…
Wyjątkowo odporne na gotowanie - Idealne do wstępnego gotowania i podgrzewania (gotowanie i schładzanie) - Specjalnie zaprojektowane dla branży gastronomicznej. Składniki: DURUM PSZENICA, 14,5% JAJKA. Czas gotowania: ok. 8 minut. Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed światłem. Wartości odżywcze…
Składniki: SELUTION Pszenicy Durum, woda, 14,52% JAJA, 2,9% KIERUNKI PSZENICY. Czas gotowania: 5 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt z Włoch. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1565 kJ/370 kcal Tłuszcz 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone…
Składniki: 100% semolina z pszenicy durum, woda. Czas gotowania: 8 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1550 kJ/366 kcal Tłuszcz 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 72g w tym…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, 3,43% kiełki PSZENICY, 0,86% tusz kałamarnicy. Czas gotowania: 6/7 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt włoski. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1496 kJ/352 kcal Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, 3,46% PSZENICA, 0,09% szafran. Czas gotowania 6/7 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1524 kJ/359 kcal Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 72g w…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, 3,7% kiełki PSZENICY, 2,32% posiekane zielone oliwki, przyprawa, odwodniony szpinak. Czas gotowania 5 - 6 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt z Włoch. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1513 kJ/357 kcal Tłuszcz 2…
Czarny makaron z atramentem z kałamarnicy doskonale komponuje się z lekkimi sosami lub filetami z białej ryby. Składniki: Pszenica durum, woda, 1% atramentu z kałamarnicy. Czas gotowania: 6-8 minut. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wyprodukowano we Włoszech. Wartości odżywcze na…
Żółte włoskie pomidorki koktajlowe w kawałkach. Pomidory są konserwowane metodą „a pacchetelle” (a pacchetelle): przekrojone na pół i marynowane we własnym sosie, aby optymalnie zachować ich intensywny, słodko-kwaśny i lekko słony smak. Idealne do sosów, bruschetty i innych włoskich dań,…
Makaron Gragnan firmy Pastificio dei Campi wyróżnia się wyjątkowym aromatem, smakiem i konsystencją. Odkryj to, co najlepsze z włoskiej pszenicy durum już przy pierwszym kęsie. Ten wyjątkowy makaron, który po ugotowaniu pozostaje „al dente”, jest efektem doboru najlepszych surowców i…
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda. Czas gotowania: 15 - 16 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wyprodukowano we Włoszech. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1550 kJ/366 kcal Tłuszcz 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g…
Składniki: Pszenica Durum, woda, kiełki PSZENICY. Czas gotowania: 9 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1526 kJ/360 kcal Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g Węglowodany 70g w tym cukier…
Składniki: pszenica durum, woda, jaja, 3,1% KIEROWNIKI PSZENICY, 0,78% skoncentrowany ekstrakt z borowików (Boletus edulis) [co odpowiada 50 g borowików na 1 kg], przyprawa naturalna. Czas gotowania 6 - 7 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt włoski. Wartości…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, 3,5% KIEŁKÓW PSZENICY. Czas gotowania: 8 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt z Włoch. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1526 kJ/360 kcal Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g Węglowodany…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, 3,5% KIEŁKÓW PSZENICY. Czas gotowania: 10 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wyprodukowano we Włoszech. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1526 kJ/360 kcal Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g Węglowodany…
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda, JAJA, 3,05% KIEŁKI PSZENICY, 1,29% trufla letnia (Tuber Aestivum Vitt), przyprawa. Czas gotowania: 6/7 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt włoski. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1531 kJ/362 kcal Tłuszcz 2,7…
Składniki: PSZENICA DURUM, woda, 3,41% kiełki PSZENICY, 0,43% skoncentrowany proszek soku z cytryny (co odpowiada 12,5 g cytryny do 1 kg semoliny), 0,43% czarnego pieprzu, 0,43% naturalnego smaku cytryny. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Czas gotowania: 6 - 7…
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda. Czas gotowania: 12 minut. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wyprodukowano we Włoszech. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1514 kJ/357 kcal Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 72g…