Mocno prażone, o stosunkowo wysokiej zawartości chili i długotrwałym aromacie. Dla tych, którzy preferują tradycyjne indyjskie curry bez imbiru i trawy cytrynowej. Idealne do curry warzywnego i z kurczakiem, sałatek, dań z ryżem itp. Składniki: Kurkuma, chili, kolendra, kozieradka, koper…
Idealnie nadaje się do pysznego i pikantnego sosu currywurst. Doskonale nadaje się również do przepysznego, pikantnego curry z kurczakiem i zup curry. Nazwa Goa pochodzi od miasta w południowych Indiach na zachodnim wybrzeżu. Składniki: Pieprz, papryka, kozieradka, chili, kurkuma, kmin…
To curry w proszku jest lekko palone, ma dużą zawartość czosnku i jest normalne pod względem pikanterii. Idealne do sosów curry, dań z ryżu czy sałatek z kurczakiem. Mieszanka przypraw „Curry Anapurna”, ostra i ostra. Składniki: Kozieradka, kurkuma, kminek, nasiona…
To curry w proszku jest lekko palone, ma dużą zawartość czosnku i jest normalne pod względem pikanterii. Idealne do sosów curry, dań z ryżu czy sałatek z kurczakiem. Mieszanka przypraw „Curry Anapurna”, ostra i ostra. Składniki: Kozieradka, kurkuma, kminek, nasiona…