Klasyka z Anglii. Pełen charakteru, kremowy ser pleśniowy. Zarówno na desce serów, jak i przy lampce porto. Ser pleśniowy, 56% tłuszczu. Tr. Składniki: Pasteryzowane mleko krowie, sól kuchenna, mikrobiologiczny zamiennik podpuszczki, Penicillium Roqueforti, kultury bakterii mlecznych. Przechowywać w lodówce, maksymalnie…
Ser miękki z czerwoną skórką i Marc d.Bourgogne, zawartość tłuszczu min. 50%. Składniki: Pasteryzowane mleko krowie, sól, podpuszczka, kultury bakterii serowych, Marc de Bourgogne ze skórki sera. Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C. Wartości odżywcze w…
Delikatny serek śmietankowy ze szlachetną pleśnią i płatkami czerwonej róży. Składniki: MLEKO KOZIE, sól, 0,5% płatki róży, podpuszczka mikrobiologiczna, FERMENTY MLECZNE, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna…
FR-BIO-10 Kulisty Mimolette, zwany także „Boule de Lille”, produkowany jest na północnym wybrzeżu Francji. Ser ma piękny pomarańczowy kolor dzięki naturalnemu barwnikowi annato. Zróżnicowane aromaty orzechów, owoców i karmelu. Dojrzewa przez conajmniej 4 miesiące. Organiczny francuski ser twardy. Składniki: MLEKO…
Charakterystyczną cechą Valencay jest kształt ściętej piramidy. Posypane popiołem węglowym. Nad nią rośnie piękna szlachetna pleśń, która może mieć również zielony i niebieski kolor. Ser kozi z surowego mleka ma delikatnie kwaśną nutę. Można dosłownie poczuć smak świeżego mleka. Francuski…
Bardzo ekskluzywny parmezan. Dodatek 20% bogatego w białko mleka bawolego sprawił, że ser charakteryzuje się niezwykle dużą liczbą dojrzewających kryształków. Subtelna kwasowość, słoność i delikatne aromaty przypominające owoce cytrusowe. Włoski ser twardy zawierający minimum 20% mleka bawolego i minimum 32%…
Ser norweski wyróżnia się wizualnie na tle wszystkich innych znanych serów. Podobnie jak jego gust. Aby uzyskać słony ser o konsystencji karmelu, serwatkę podgrzewa się do wysokiej temperatury przez dłuższy czas. W wyniku tego laktoza karmelizuje się, co nadaje produktowi…
GB-ORG-05 Ten 12-miesięczny, ekologiczny cheddar nie tylko pięknie wygląda, ale też ma niezwykle pełny, treściwy, maślany i kremowy smak. Z wyraźną nutą soli i drobnymi kryształkami dojrzewania. Prawdziwa uczta. EKOLOGICZNY cheddar. Składniki: MLEKO ekologiczne, sól*, kultury mleczne *(MLEKO), podpuszczka*; *nie…
DE-ÖKO-003/ ES-ECO-002-CM Ser kozi dojrzewający z rozmarynem i miodem, produkowany przez rodzinę Juana Garcia w Hiszpanii, w regionie La Mancha. Zrównoważony, aromatyczny, świeży, mleczny z eleganckim aromatem kozy i delikatną nutą rozmarynu. Hiszpański ser półtwardy. Wykonany z mleka koziego. Zawartość…
DE-ÖKO-001 W gospodarstwie znajduje się 200 krów, które pasą się na niepryskanych, bogatych w zioła pastwiskach przez ponad 6 miesięcy w roku. Ten ser, dojrzewający przez około 6 tygodni, wytwarzany jest w posiadłości Marienwaerth w Geldrii. Wyśmienite, pełne, kremowe i…
DE-ÖKO-001 Ten austriacki twardy ser o aromatycznej, orzechowej nucie, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, może konkurować z wieloma twardymi serami z mleka surowego. Idealny dla kobiet w ciąży, które lubią treściwe, twarde sery, ale chcą unikać serów z surowego mleka.…
Serowarnia Kraus znajduje się w regionie Allgäu. Pomyśleli więc: „Wymieszajmy ser Clothbound Cheddar z Anglii, który dojrzewał w lnianych płótnach przez 24 miesiące, ze świeżym twarogiem naszego sera i zobaczmy, co się stanie”. Efekt jest niepowtarzalny. Aromatyczny, kremowy, korzenny ze…
Rzemieślnicza produkcja sera w regionie Allgäu. Wyrazista, chrupiąca, ziarnista konsystencja pieprzu. Lekko słodkie, pikantne nuty. 6 wykwintnych odmian papryki z Malezji i Tasmanii. Dojrzewa przez co najmniej 4 miesiące. Gładkie, miękki ser. Ser w plasterkach min. 50% tłuszczu. Tr.…
Serowarnia Kraus z Allgäu wymyśliła coś wyjątkowego. Do świeżego twarogu dodaje się 24-miesięcznego parmezanu. Potem dajemy mu kolejne 4 miesiące dojrzewania i mamy niepowtarzalny ser. Pełne, pikantne, ze słodką i owocową nutą. Ser w plasterkach o zawartości tłuszczu min. 50%.…
Szlachetny i fantastyczny - Pecorino z prawdziwymi, czarno-białymi truflami! Wielokrotnie nagradzany ser owczy ma całkowicie naturalny smak, bez dodatku aromatu truflowego i oleju truflowego. Ręcznie robione, autentyczne i tradycyjnie dojrzewające sery Pecorino powstają z mleka owczego w małej serowarni w…
Klasyczny miękki ser kozi ze szlachetną pleśnią. Drobno kwaśny, mleczny i świeży, z delikatną kozią nutą. Miękki ser kozi z pasteryzowanego mleka koziego ze szlachetną pleśnią, tłuszczem tj. 45%. Składniki: Pasteryzowane MLEKO KOZIE, sól, mikrobiologiczny substytut podpuszczki, bakterie kwasu mlekowego,…
FR-BIO-01 Kremowy ser miękki. Wypełniony paskiem chrupiących kawałków trufli. Z przyjemną truflową nutą. Ser przyjemność lub nagroda! ORGANICZNY Francuski ser miękki z truflą, 73% tłuszczu tj. Tr.. Składniki: Ser miękki* (MLEKO KROWIE*, ŚMIETANA*, sól kamienna, podpuszczka, substancja wiążąca: chlorek wapnia,…
Młodszy brat Fety. Wyprodukowany na bazie serwatki z dodatkiem śmietany owczej i koziej. Bardzo delikatna kwasowość, czysto mleczna, kremowa. Specjalista w kuchni zimnej i ciepłej. Panierowane w panko lub sezamie, wystarczy podsmażyć na patelni. Do tego trochę miodu. Pyszny!! Ser…
Historyczne dojrzewanie sera Reypenaer: Sery są przechowywane w celu dojrzewania w magazynie serów powierników Rien i Jan van den Wijngaard, którego początki sięgają 1906 r. w Woerden w Holandii. Aromaty i mikroorganizmy w dawnym magazynie serów oraz naturalne wahania klimatu…
Historyczne dojrzewanie sera Reypenaer: Sery są przechowywane w celu dojrzewania w magazynie serów powierników Rien i Jan van den Wijngaard, którego początki sięgają 1906 r. w Woerden w Holandii. Aromaty i mikroorganizmy w dawnym magazynie serów oraz naturalne wahania klimatu…