Historyczne dojrzewanie sera Reypenaer: Sery są przechowywane w celu dojrzewania w magazynie serów powierników Rien i Jan van den Wijngaard, którego początki sięgają 1906 r. w Woerden w Holandii. Aromaty i mikroorganizmy w dawnym magazynie serów oraz naturalne wahania klimatu…
Historyczne dojrzewanie sera Reypenaer: Sery są przechowywane w celu dojrzewania w magazynie serów powierników Rien i Jan van den Wijngaard, którego początki sięgają 1906 r. w Woerden w Holandii. Aromaty i mikroorganizmy w dawnym magazynie serów oraz naturalne wahania klimatu…
Pikantny i kremowy! Częściowo chrupiące krążki chili naprawdę ożywiają pyszny Wijngaard Affine dzięki jego kremowej konsystencji w idealnym stopniu. Idealne do desek serów i bufetów, ale pyszne także do burgerów i hot dogów. Holenderski twardy ser z pepperoni, 48% tłuszczu…
Mały kwiat alpejski celebruje różnorodność wyjątkowej flory alpejskiej. Wyprodukowany i dojrzewający w mleczarni Huban w Vorarlberg w Austrii, ser w wieku 4 miesięcy jest transportowany do Kaeskuche, jaskini dojrzewania w Allgäu, gdzie miesza się go z mieszanką suszonych i jadalnych…
Prawdopodobnie najpopularniejszy ser we Francji: Comté z Jury Francuskiej. JAK SMAKUJE? Po 12 miesiącach Comté jest mocne, ostre i ma orzechowo-słodki smak. Comté to ser dla czystej przyjemności, który długo rozpływa się w ustach. Wystarczy dodać kawałek chleba. Kompletny. Francuski…
Ser kozi jest łagodny ale nadal ma charakter. Niezależnie od tego, czy pieczony jest sam, w sałatkach, zapiekankach czy jako nadzienie, stanowi pyszny kontrast w połączeniu ze słodkimi składnikami, takimi jak miód i galaretki. Serek śmietankowy z mleka koziego o…