Baza z pieczarek, borowików i 5% letnich trufli, idealna do uszlachetniania sosów, masła, zup, dań mięsnych lub po prostu do dipów. Subtelny aromat trufli doskonale komponuje się z daniami mięsnymi i warzywnymi, ale świetnie komponuje się także z serami i…
Jako ostateczne wykończenie niczym perfumy na pięknej kobiecie, ten czarny proszek truflowy może upiększyć każde danie. Niezależnie od tego, czy są to dania z jajek, makarony czy sery, nie ma ograniczeń. Składniki: 25% suszona czarna trufla, mąka orkiszowa, aromat.
Pesto z trufli (tuber aestivum vit.) i orzechów włoskich: pyszny przysmak zrobiony z doskonałych letnich trufli, grzybów i parmezanu. Udoskonal dowolny makaron, sos, dressing lub po prostu podawaj z ciemnym pieczywem i serem. Składniki: pieczarki, olej słonecznikowy, czarna trufla (Tuber…
Składniki: 75% pieczarek, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 10% trufla letnia (Tuber Aestivum Vitt.), sól, aromat. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze od +3°C do +7°C i zużyć w ciągu 7 dni. Delikatna baza na bazie grzybów…
Delikatna baza na bazie grzybów i 10% letnich trufli, idealna do uszlachetniania sosów, masła, zup, dań mięsnych lub po prostu do dipów. Subtelny aromat trufli doskonale komponuje się z daniami mięsnymi i warzywnymi, ale świetnie komponuje się także z serami…
Można go stosować do uszlachetniania dań gotowych, do przygotowania sosów lub jako pasta do smarowania pieczywa. PYSZNE! Składniki: 55% grzybów (Agaricus bisporus), 17% oliwek, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 4% czarne trufle (Tuber aestivum), kapary, aromat, pietruszka,…
Delikatnie zbilansowany sos truflowy z Włoch, na bazie pieczarek, z letnimi truflami i czarnymi oliwkami. Składniki: 85% pieczarek (pasalliota hortensis), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, czarne oliwki, barwnik: naturalny biowęgiel E153, 10% puree truflowego (tuber aestivum vitt), aromat czarnej…
Gotowa do użycia czarna letnia pasta truflowa; dodatkowo wzbogacone pełnym mlekiem, solą i aromatami. Do aromatyzowania wywarów lub w małych ilościach z masłem i bulionem do dań makaronowych i ryżowych, z mięsem lub rybą dla podkreślenia smaku świeżych trufli. Składniki:…
Gotowa do użycia pasta z białej trufli; dodatkowo wzbogacone solą i przyprawami. Do aromatyzowania wywarów lub w małych ilościach z masłem i bulionem do dań makaronowych i ryżowych, z mięsem lub rybą dla podkreślenia smaku świeżych trufli. Składniki: Trufla Bianchetto…
Krem truflowy - z białymi truflami Tuber Magnatum Pico i Tuber Borchii Vitt. Smaczny krem składa się ze śmietanki, masła, sera i jajek. Idealny do uszlachetniania wielu potraw. Krem truflowy z białych trufli. Składniki: 35% MLEKO, 20% ŚMIETANA, 15% MASŁO,…
Krem truflowy - z białymi truflami Tuber Magnatum Pico i Tuber Borchii Vitt. Smaczny krem składa się ze śmietanki, masła, sera i jajek. Idealny do uszlachetniania wielu potraw. Krem truflowy z białych trufli. Składniki: 35% MLEKO, 20% ŚMIETANA, 15% MASŁO,…
Krem truflowy - z białymi truflami Tuber Magnatum Pico i Tuber Borchii Vitt. Smaczny krem składa się ze śmietanki, masła, sera i jajek. Idealny do uszlachetniania wielu potraw. Krem truflowy z białych trufli. Składniki: 35% MLEKO, 20% ŚMIETANA, 15% MASŁO,…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Plasterki trufli można podgrzać na patelni z bulionem i w ten sposób nawodnić. Powstaje niezrównany zapach trufli! Doskonale nadaje się do stosowania np. w sosach czy jajecznicy. Powstały na patelni smakowy płyn można wspaniale wykorzystać. Pokrojone w plasterki liofilizowane trufle.…
Okrągłe i piękne trufle letnie o bardzo dobrym stopniu dojrzałości. Gotuje się je z odrobiną soli i można je stosować jak świeże trufle. Pokrojone na drobne kawałki lub starte idealnie nadają się do przygotowania terrin, pasztetów, sosów czy z serkiem…
Pyszny, kremowy i bardzo aromatyczny - krem serowy na bazie parmezanu i ricotty o smaku białej trufli - do dań makaronowych, ziemniaczanych lub do mięs i drobiu. Składniki: parmezan 33,2%, woda, śmietana, ricotta (serwatka mleczna, sól), masło, trufla biała 3,1%…