De Cecco Pappardelle z jajkiem, nr 101; 250 g

18,65 

Pappardelle pochodzą z centralnych i południowych regionów Włoch i należą do rodziny makaronów o długim kształcie. Mają zazwyczaj płaski kształt i szerokość od 11 do 15 mm. Najlepiej smakują z sosami do dziczyzny i sarny. Poleca się je jednak również do sosów pomidorowych lub serowych, a zazwyczaj także do kremowych sosów, które pokrywają całą powierzchnię makaronu.

Składniki: Semolina z pszenicy durum, 28,27% jaj. Przygotowanie: 250 g makaronu zalać 3 litrami wrzącej, osolonej wody i gotować przez 4 minuty. Następnie odcedzić na durszlaku. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 1604 kJ/379 kcal
Tłuszcz 4,7 g w tym kwasy nasycone 1,4 g
Węglowodany 67 g w tym cukry 2 g
Białko 15,8 g
Sól 0,14 g
Zawiera zboża zawierające gluten (pszenica), jaja.
SKU: 19177 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 0,25 kg
Producent

66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „De Cecco Pappardelle z jajkiem, nr 101; 250 g”