De Cecco Spaghettini, No.11, 500 g

19,85 

Ten format pochodzi z południowych Włoch, a konkretnie z Neapolu. Należy do rodziny okrągłych, wydłużonych ciasteczek pomidorowych i ma grubość od 1,63 do 1,70 mm. Aromatyczne sosy z pomidorów z puszki lub świeżych, ewentualnie wzbogacone warzywami lub ziołami, idealnie nadają się do tego formatu. Alternatywnie, można je szybko i łatwo przygotować z odrobiną oliwy z oliwek extra virgin, czosnku, chili i anchois. Szczególnie dobrze smakują z sosami rybnymi lub owocami morza.

Składniki: Semolina z pszenicy durum. Przygotowanie: Ugotować makaron w 6 litrach osolonej, wrzącej wody (al dente: 7 minut, miękki: 9 minut), a następnie odcedzić. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

SKU: 15236 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg
Producent

66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „De Cecco Spaghettini, No.11, 500 g”