Informacje dodatkowe
| Waga | 0,5 kg |
|---|---|
| Producent | 66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy. |
21,83 zł
Zite, znany lokalnie również jako boccolotti, pochodzi z południowych Włoch, a w szczególności z okolic Neapolu. Jest podłużny, okrągły i perforowany, o średnicy 7 mm i grubości od 1,10 do 1,20 mm. Podobnie jak candela, zite jest łamany na nieregularne kawałki przed pieczeniem. Zite idealnie nadaje się do potraw pieczonych w piekarniku, ale można go również podawać z aromatycznymi sosami: mięsnymi lub rybnymi, sosami o ostrych przyprawach, a także z serami o wyrazistym smaku, takimi jak pecorino, provolone czy caciocavallo. Doskonale sprawdza się również w daniach wegetariańskich, na przykład z warzywnymi sosami pomidorowymi, pepperoni, bakłażanem i cukinią.
Składniki: Semolina z pszenicy durum. Przygotowanie: makaron ugotować w 6 litrach osolonej, wrzącej wody przez 7-9 minut (al dente: 7 minut, miękki: 9 minut), a następnie odcedzić. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Sól 0,01 g
| Waga | 0,5 kg |
|---|---|
| Producent | 66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy. |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.