De Cecco Zita, Maccaroni, 4 (6) mm, długość 24 cm, nr 18 500 g

21,83 

Zite, znany lokalnie również jako boccolotti, pochodzi z południowych Włoch, a w szczególności z okolic Neapolu. Jest podłużny, okrągły i perforowany, o średnicy 7 mm i grubości od 1,10 do 1,20 mm. Podobnie jak candela, zite jest łamany na nieregularne kawałki przed pieczeniem. Zite idealnie nadaje się do potraw pieczonych w piekarniku, ale można go również podawać z aromatycznymi sosami: mięsnymi lub rybnymi, sosami o ostrych przyprawach, a także z serami o wyrazistym smaku, takimi jak pecorino, provolone czy caciocavallo. Doskonale sprawdza się również w daniach wegetariańskich, na przykład z warzywnymi sosami pomidorowymi, pepperoni, bakłażanem i cukinią.

Składniki: Semolina z pszenicy durum. Przygotowanie: makaron ugotować w 6 litrach osolonej, wrzącej wody przez 7-9 minut (al dente: 7 minut, miękki: 9 minut), a następnie odcedzić. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Wartości odżywcze na 100 g
Energia 1493 kJ/352 kcal
Tłuszcz 1,5 g w tym kwasy nasycone 0,3 g
Węglowodany 70,2 g w tym cukry 3,4 g
Białko 13 g

Sól 0,01 g

Zawiera Zboża zawierające gluten (pszenica).
SKU: 19355 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg
Producent

66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „De Cecco Zita, Maccaroni, 4 (6) mm, długość 24 cm, nr 18 500 g”