Foie gras gęsi, cała, Europa Wschodnia, ok. 750 g

564,32 

  • Surowe foie gras oczyszcza się, kroi w plastry, krótko smaży i można je według uznania odszklić, na przykład Maderą lub
    koniakiem. Wątróbki nadają się również do terrin, które przygotowuje się w formie farsy lub w kawałkach, przyprawia
    i powoli gotuje w temperaturze około 40°C. Najlepszą gwarancją jakości kulinarnej wątroby jest optymalny stan zdrowia
    zwierząt w okresie tuczu. Wykorzystuje się tu naturalną zdolność ptaków wodnych do gromadzenia niezbędnych zapasów w postaci
    tłuszczu w wątrobach przed jesiennymi długimi lotami. Dzięki ukierunkowanemu żywieniu zwierząt w ciągu 3 miesięcy odchowu
    i delikatnemu farszowi w ciągu ostatnich 2-3 tygodni, wątróbki te osiągają określoną wielkość.
SKU: 11437 Kategoria: Tag

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Foie gras gęsi, cała, Europa Wschodnia, ok. 750 g”