Pieprz długi, 500 g

203,21 

Długie ziarna pieprzu znane są jako pieprz bengalski, balijski, łodygowy lub jaborandi. Pochodzą z Indii i Indonezji i były już cenione w kuchni rzymskiej. Bez obaw! Pikantny smak utrzymuje się maksymalnie pięć minut. Aromat przywodzi na myśl drewno i papryczki chili. Łodygi należy połamać i zmielić lub rozgnieść w moździerzu tuż przed użyciem.
Wskazówka: Dzięki swojej ostrości, długie ziarna pieprzu dobrze komponują się z daniami azjatyckimi, indyjskimi,
słodko-kwaśnymi lub w mieszankach przypraw.

Pieprz długi Lampung. Składniki: Pieprz długi (Piper longum). Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od  światła. Pochodzenie: Indonezja. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są wymagane.

Zawiera śladowe ilości: zbóż zawierających gluten, jaja, orzeszki ziemne, orzechy drzewne, łubin, mleko, soję.

 
 
SKU: 16037 Kategoria:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Pieprz długi, 500 g”