Zielony pieprz w zalewie solnej, 700 g

56,17 

Aby wyprodukować zielony pieprz, jagody pieprzu (piper nigrum) zbiera się na długo przed osiągnięciem dojrzałości i
umieszcza w słonych lub kwaśnych solankach albo szybko suszy w podwyższonej temperaturze lub w próżni.
Tego typu obróbka zapobiega fermentacji, a co za tym idzie przebarwieniu jagód papryki. Papryka zielona ma mniejszą ostrość i świeży, „zielony” smak. Te ziarna pieprzu są marynowane w solance. Dzięki temu pieprz będzie miękki. Nadaje stekom,
filetom, gulaszom itp. wyrafinowanego smaku.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 189 kJ/45 kcal

Tłuszcz 0,3 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe < 0,1 g

Węglowodany 3,8 g w tym cukier 0 g

Białko 2,4 g

Sól 8,65 g

Składniki: ziarna pieprzu, woda, ocet brandy, sól kuchenna, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Bez dodatku konserwantów.
Wszelkie zmętnienia są naturalne. Wystarczy przepłukać ziarna pieprzu wodą. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu
i zużyć w ciągu kilku dni.

 
 
SKU: 46596 Kategoria:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Zielony pieprz w zalewie solnej, 700 g”