Mus zawiera 50% foie gras. Ma lekką konsystencję i subtelny smak. Aby podać, włóż do lodówki na 20 minut, po prostu otwórz obie strony formy i użyj pokrywki, aby wycisnąć mus. Plasterki można kroić gorącym i mokrym nożem. Składniki: Foie…
Surowe foie gras oczyszcza się, kroi w plastry, krótko smaży i można je według uznania odszklić, na przykład Maderą lub koniakiem. Wątróbki nadają się również do terrin, które przygotowuje się w formie farsy lub w kawałkach, przyprawia i powoli gotuje…
Składniki: 58% wątróbka kacza, 30% kawałki wątroby kaczej, woda, sól kuchenna, koniak, cukier, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. Przechowywać w lodówce w temperaturze od 0°C do +7°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3…