Małe kubeczki waflowe do lodów o pojemności 22 ml. Średnica wewnętrzna: dół 27 mm, góra 40 mm. Wysokość wewnętrzna: 27 mm. Składniki: mąka PSZENNA, skrobia ziemniaczana, skrobia PSZENNA, olej kokosowy, emulgator: lecytyny SOJOWE, mąka SOJOWA, proszek celulozowy, sól. Przechowywać w…
Ten lekki roztwór cukru jest ważnym surowcem dla przemysłu cukierniczego i dżemowego, a także dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego i produkcji lodów. 45° oznacza stopień scukrzenia. Dostępny jest również syrop glukozowy 43°, który jest bardziej płynny i lepiej nadaje się do…
Rozkoszuj się tą niezwykłą słodyczą. Syrop klonowy to nie tylko polewa do naleśników; to także idealny, naturalny zamiennik cukru (nawet w kawie) i pyszny sos do lodów i innych deserów. Idealnie nadaje się do room service i na śniadanie. Składniki:…
Te mini rożki waflowe z polewą z ciemnej czekolady wyglądają, jakby były ręcznie robione. Mają chrupiący kęs i można je nadziewać lodami lub słodkimi kremami. Idealne do prezentacji dań typu „finger food”, owinięte w eleganckie, papierowe rękawy w kolorze złota…
Kilka kropli barwnika karmelowego nada kawie piękny, ciemny kolor. Nadaje się on również do przyciemniania i uszlachetniania wszystkich ciemnych sosów i zup, a także do barwienia deserów i napojów. Barwnik karmelowy amoniakalny. Składniki: Barwnik: Barwnik karmelowy E150c. Wartości odżywcze na…
Cukier biały. Składniki: Cukier. Przechowywać w suchym miejscu. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1700 kJ/400 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy nasycone 0 g Węglowodany 100 g w tym cukry 100 g Białko 0 g Sól 0 g
Cukier Muscovado pochodzi z wyspy Mauritius. Jest pozyskiwany z trzciny cukrowej i pozostaje nierafinowany i naturalny. Ten czekoladowy, lekko wilgotny cukier, z naturalną zawartością melasy, oferuje mocne, aromatyczne nuty. Spektrum smaków sięga od karmelu i słodu po lekki aromat lukrecji.…
Cukier granulowany powstaje w wyniku rafinacji cukru granulowanego. Oferuje ciekawe wizualnie możliwości projektowania małych wypieków lub ciast. Dzięki temu warkocze drożdżowe, ciastka kawowe i herbaciane czy ciasteczka świąteczne mają typowy wygląd. Po zapieczeniu w cieście granulowany cukier nadaje ciastu chrupiący…
Cukier klonowy to nazwa cukru pozyskiwanego z soku klonu cukrowego. Sok jest wydobywany poprzez nawiercanie pni, a następnie odparowywany w celu uzyskania syropu klonowego. Po dalszym odparowaniu cukier krystalizuje. Od lekko granulowanego do pudrowego, ten cukier idealnie nadaje się do…
Intensywny aromat wanilii Bourbon podkreśla walory deserów, takich jak pudding, lody, ciastka, crème brûlée i sos waniliowy. Królowa przypraw uszlachetnia również słodkie napoje i egzotyczne sosy do mięs i ryb. Ekstrakt z wanilii Bourbon. Składniki: ekstrakt z wanilii Bourbon, alkohol,…
Intensywny aromat wanilii Bourbon podkreśla walory deserów, takich jak pudding, lody, ciastka, crème brûlée i sos waniliowy. Królowa przypraw uszlachetnia również słodkie napoje i egzotyczne sosy do mięs i ryb. Ekstrakt z wanilii Bourbon z nasionami. Składniki: cukier inwertowany, 8%…
Ciasta powstają z mąki pszennej, margaryny, oleju rzepakowego, wody, jajek, soli, oleju arachidowego i cukru. Są gotowe do spożycia i można je nadziewać na wiele sposobów. Dzięki temu stanowią idealną przystawkę, deser lub po prostu pyszną przekąskę! Składniki: mąka PSZENNA,…
Składniki: Cukier, woda, zakwaszacz: kwas cytrynowy, zagęszczony sok z cytryny, naturalny aromat, naturalny aromat grejpfruta, naturalny aromat liczi. Zawiera ekstrakt z kwiatu bzu czarnego. Proporcje mieszania 1:8. Przechowywać w czystym, suchym i chłodnym miejscu. Spożyć w ciągu 3 miesięcy od…
Składniki: Woda, cukier, naturalny aromat, naturalny aromat goryczki, zagęszczony sok z cytryny, barwniki: karmel, czerwień Allura AC, substancja konserwująca: sorbinian potasu, naturalny aromat ziela angielskiego, naturalny aromat imbiru z innymi naturalnymi aromatami. Czerwień Allura AC: Może mieć niekorzystny wpływ na…
Fioletowe kawałki kwiatów fiołka obtoczone są w cukrze pudrze, tworząc kandyzowane owoce. Są nie tylko przyjemne dla oka, ale mają również delikatny aromat. Te dekoracyjne kawałki są jadalne i idealnie nadają się do posypywania ciast, deserów czy lodów. Składniki: cukier,…
Składniki: cukier, ORZECHY LASKOWE, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lektyna słonecznikowa, proszek waniliowy. Wyłącznie do przetwarzania komercyjnego. Przechowywanie: w temperaturze od 16°C do 18°C, wzgl. Wilgotność maks. 60%. Wartości odżywcze na 100 g Energia 2290 kJ/549 kcal Tłuszcz 33 g…
Zagęszczacz lub substancja żelująca w postaci proszku. Zapobiega krystalizacji i zapewnia kremową konsystencję lodów i sorbetów. Można go stosować do wypieków, wyrobów cukierniczych, majonezów i sosów sałatkowych. Dodaje Twoim produktom smaku, a także zapewnia optymalną jakość i trwałość. Wymieszaj proszek…
Pektyna żółta/żółta to mieszanka pektyn roślinnych do past owocowych i nadzień do ciast, którą można stosować z miąższem owocowym lub bez. Składniki należy połączyć z Pektyną żółtą i wmieszać do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko…
Na 1 litr płynu potrzeba około 45–55 g proszku (10 g = 1 czubata łyżka stołowa). Wymieszaj proszek z połową zimnego płynu i odstaw na 10 minut, aby napęczniał. Pozostały płyn zagotuj i wmieszaj do napęczniałej żelatyny. Idealny do: -…
Liście eukaliptusa mają przyjemny aromatyczny zapach i gorzki smak. Składniki: Liście eukaliptusa (Eucalypti Fol.conc.). Nieodpowiednie dla niemowląt i dzieci. Do użytku jako napar. Przechowywać w chłodnym (maks. +25°C), suchym miejscu, z dala od światła. Kraj pochodzenia: Iran. Właściwości: Informacje żywieniowe…
Naturalny aromat spożywczy. Składniki aromatyzujące: ekstrakty aromatów, naturalne aromaty; Pozostałe składniki: syrop glukozowy, syrop z cukru inwertowanego, pasta z orzechów włoskich, karmel, 2% glikol propylenowy, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana. Przechowywać w chłodnym miejscu. Dawkowanie: 20 g na 1 kg masy.…
Składniki: Składniki aromatyzujące: Ekstrakty aromatów; Pozostałe składniki: Mąka ryżowa, cukier, syrop fruktozowy, koncentrat marchwiowy, koncentrat krokosza barwierskiego, kwas askorbinowy, alfa-tokoferol. Dawkowanie: 1-2 g na 1 kg produktu. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu (od +15°C do +20°C) w oryginalnym, szczelnie zamkniętym…
Składniki: 30% EGGNOG, syrop glukozowy, żółtko jaja w proszku, naturalny aromat, syrop z cukru inwertowanego. Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Dawkowanie: 50 g na 1 kg masy. Przechowywać w chłodnym miejscu. Wartości odżywcze na 100 g Energia 1695…
Płynny aromat spożywczy. Składniki aromatyzujące: Aromaty, naturalne aromaty; Pozostałe składniki: Woda, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. Dawkowanie: 3 g na 1000 g. Przechowywać w temperaturze od +15°C do +20°C w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu w…
Płynny aromat jabłkowy do użytku spożywczego. Składniki aromatyzujące: Aromaty, Pozostałe składniki: Woda, Zagęszczacz: Guma ksantanowa, 0,4% Glikol propylenowy, Ekstrakt z kurkumy. Dawkowanie: ok. 3 g na 1000 g. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są wymagane.
Środek żelujący. Składniki: Substancje żelujące: E440, sacharoza. Orientacyjne dawkowanie: 0,3% do 0,6%. Chronić przed wilgocią i ciepłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.