Pektyna jabłkowa nadaje się jako naturalny środek żelujący do produkcji klasycznych galaretek, dżemów i marmolad owocowych z przecierów owocowych, soków owocowych, kawałków i mieszanek owocowych oraz cukru i kwasu cytrynowego. Przykładowe dawkowanie: Wymieszaj 20 g pektyny, 1 kg owoców i…
Intensywnie barwiący ekstrakt z jabłek. Składniki: Ekstrakt jabłkowy. Zużyć w ciągu kilku dni po otwarciu. Wartości odżywcze w 100ml Wartość kaloryczna 850 kJ/200 kcal Tłuszcz < 1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe < 1 g Węglowodany 35g w tym…
Potrzebujesz formy silikonowej, której po prostu nie można kupić? To już nie problem, teraz możesz z łatwością samodzielnie wykonać kształt. Z darmowym MOLD HARD możesz łatwo stworzyć sztywną formę lub formę przedmiotu.
Potrzebujesz formy silikonowej, której po prostu nie można kupić? To już nie problem, teraz możesz z łatwością samodzielnie wykonać kształt. Z darmowym MOLD SOFT możesz łatwo stworzyć elastyczną formę lub odcisk przedmiotu.
Składniki: Cynamon w proszku, kolendra w proszku, mielony kwiat muszkatołowy i anyż, mielony czarny pieprz i goździki w proszku. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Guma Konjac E425i. Dawkowania: 0,5-5g/kg. Rozpuszczalny w zimnej wodzie z ogrzewaniem i mieszaniem Nierozpuszczalny w organicznych na wykorzystanie jego rozpuszczalności. Przechowywać w zbiorniku i takim miejscu. Właściwości: Nie trzeba pobierać wartości odżywczych.
Preparat enzymatyczny do użytku spożywczego. Składniki: Poligalakturonaza (pektynaza). Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C, w suchym miejscu i chronić przed światłem. Dozowanie: 1 część enzymu/10 części wody. Do użytku profesjonalnego. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Składniki: skrobia z tapioki (SIARCZYNY), kudzu. Wymieszać na zimno i doprowadzić do wrzenia, następnie suszyć w temperaturze 50°C przez 12 godzin lub smażyć w temperaturze maksymalnie 220°C przez 5 sekund. Nie nadaje się do płynów o wysokiej zawartości tłuszczu lub…