Intensywnie barwiący ekstrakt z jabłek. Składniki: Ekstrakt jabłkowy. Zużyć w ciągu kilku dni po otwarciu. Wartości odżywcze w 100ml Wartość kaloryczna 850 kJ/200 kcal Tłuszcz < 1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe < 1 g Węglowodany 35g w tym…
Środek żelujący do deserów śmietankowych i mlecznych. Składniki: Substancje żelujące: pektyna, dekstroza. Przykłady zastosowań: Deser mleczny ok. 13% tłuszczu: Zmieszać 6 g Basic Gel ze 130 g cukru i 25 g cukru waniliowego; Zmieszaj 400 g mleka (3,5% tłuszczu) i…
Środek żelujący do smarowideł owocowych o niskiej zawartości cukru. Składniki: Substancje żelujące: pektyna E440, dekstroza. Dżem 2:1 Zalecane spożycie: Przepis 1: Zmieszaj 7 g Basic Gel ze 100 g cukru i wymieszaj mieszaninę z 670 g miąższu owocowego. Podgrzewać mieszając.…
Środek żelujący do dżemów, galaretek, sosów owocowych i polew lodowych. Składniki: Substancje żelujące: pektyna E440, dekstroza. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Teksturator z włóknami cytrusowymi. Składniki: woda, błonnik cytrusowy. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze +3°C - +7°C i zużyć w ciągu kilku dni. Basic Teksturę można zamrażać porcjami w temperaturze co najmniej -18°C. Wartości odżywcze w 100g Wartość…