Ten hiszpański specjał jest wędzony tradycyjną metodą podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielony w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalny smak i stabilność koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonale nadaje się…
XCP oznacza „eXtreme Chef Powder”. Intensywny, jasnoczerwony kolor i kwiatowy zapach delikatnej papryki są posłańcem obszernego, owocowego smaku z czystą i ekstremalną pikantnością, jakiej nigdy wcześniej nie znaleziono w tej formie. To sprawia, że to chili w proszku jest przysmakiem…
Do powstania tej soli wiele czynników musi ze sobą współdziałać, aby stworzyć ten niepowtarzalny wygląd. Podobnie jak Fleur de Sel, najdrobniejsze kryształy gromadzą się na powierzchni wody morskiej Atlantyku, w basenach solnych na poziomie pustyni Namib. Po chwili stają się…
Wiberg Exquisite Tasmanian Mountain Pepper: Ten wyjątkowy pieprz rośnie na wyspie Tasmania w bardzo zmiennym klimacie południowego Pacyfiku. Charakteryzuje się niesamowicie korzenno-owocowym aromatem, któremu towarzyszy ostry pieprzny smak. Subtelna nuta grzybów drzewiastych i ziemisty, lekko goździkowy smak sprawiają, że te…
Liście tasmańskiego drzewa pieprzowego mają pikantny, wędzony, drzewny smak, po którym następuje ostry pieprzny kop. Szczególnie dobrze komponują się ze wszystkimi daniami ziemniaczanymi, doskonale komponują się z dipami, marynatami, sosami i większością warzyw. Dziki pieprz górski, cały. Składniki: pieprz górski.…
Sól kamienna kuchenna 0,2-0,7 mm. Składniki: Sól kamienna. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje dotyczące wartości odżywczych. Zawiera śladowe ilości glutenu, jaj, orzeszków ziemnych, mleka,soi.
Sól kamienna kuchenna 0,2-0,7 mm. Składniki: Sól kamienna. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje dotyczące wartości odżywczych. Zawiera śladowe ilości glutenu, jaj, orzeszków ziemnych, mleka,soi.
Składniki: Granulki pakistańskiej soli krystalicznej. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje o wartościach odżywczych. Wegańskie, wegetariańskie. Zawiera śladowe ilości glutenu, jaj, orzeszków ziemnych, rośliny strączkowe, mleka,soi.
Duńska wędzona sól to wykwintna sól z Morza Martwego. Jest wędzona na zimno w Danii na drewnie bukowym przez około 160 godzin, obracana co pół godziny, aby zapewnić spójny smak. Duńska wędzona sól dodaje wyjątkowego akcentu zimnym potrawom, szczególnie szynce…
Sól z najczystszych wód świata. Sól morska o najwyższej czystości. Zawiera niezbędne minerały i pierwiastki śladowe, takie jak żelazo, magnez, potas i selen. Idealna do gotowania makaronu, ryżu, ziemniaków, gulaszów i zup. Drobna sól morska. Składniki: Sól morska. Produkt Nowej…
Majeranek suszy się, naciera. Składniki: Majeranek (Majoranae Hb. wcierany). Przechowywać w chłodnym miejscu (maksymalnie +25°C), suchym i chronionym przed światłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Mieszanka przypraw ziół prowansalskich. Składniki: rozmaryn, bazylia, oregano, tymianek, kwiaty lawendy, szałwia, koper włoski. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Pieprz biały otrzymywany jest z w pełni dojrzałych czerwonych owoców, z których poprzez namoczenie usuwa się owocnię i suszy się jedynie ziarno. Jego smak jest bardziej pieprzny niż pieprzu czarnego, ponieważ brakuje mu substancji aromatycznych z zewnętrznej skorupy jagody. Pieprz…
Składniki: Pieprz. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje żywieniowe. Pieprz biały uzyskuje się z w pełni dojrzałych czerwonych owoców, z których aromatyczna skórka jest usuwana przez moczenie, a suszone jest tylko…
Składniki: Pieprz syczuański (Zanthoxylum piper.tot.). Przechowywać w chłodnym miejscu (maksymalnie +25°C), suchym i chronionym przed światłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych. Przyprawa ta cieszy się dużą popularnością ze względu na swój niezwykły aromat. Na początku ledwo zauważalny, po kilku…
Składniki: Pieprz (Piper nigrum L.). Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje żywieniowe.
Składniki: Czarny pieprz (Piper nigrum L.). Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Pochodzenie: Madagaskar. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje żywieniowe.
Zmielony pieprz jest niezbędnym dodatkiem do steków z papryką, marynowanych ogórków, fasoli paprykowej, sałatki ogórkowej, treściwych sosów do dań mięsnych, a także do małży i wykwintnych dań rybnych. Składniki: Czarny pieprz (Piper nigrum L.). Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z…
Składniki: Biały pieprz Sarawak (Piper nigrum). Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje o wartościach odżywczych. Pieprz Sarawak pochodzi z regionu o tej samej nazwie w malezyjskiej części Borneo. Pieprz o stosunkowo…
Różowy pieprz nie ma zasłużonej nazwy, ponieważ nie ma w sobie ostrej ostrości, a raczej łagodny, słodki aromat. Nie należy go mylić z (rzadko dostępnymi) dojrzałymi pieprzami. Różowy pieprz ma niewiele wspólnego z rodziną pieprzowatych. Należą do rodziny sumaków, do…
Aromat pieprzu goździkowego jest bardzo mocny i aromatyczny, podobny do goździków, z nutą cynamonu i gałki muszkatołowej. Ich smak ma lekką pieprzną ostrość. Mielone ziele angielskie jest łatwe do zmierzenia i dzięki swojemu złożonemu aromatowi uzupełnia zarówno słodkie, jak i…
Pieprz kubeb jest uprawiany głównie w Indonezji i niektórych krajach afrykańskich i trudno go dostać w Europie. Charakteryzuje się suchym, drzewnym, kamforowym i mentolowym aromatem. Zapach przypomina lawendę. Jest bardzo kwiatowy, delikatnie mówiąc. Po przetestowaniu nie wyczułem żadnej ostrości. Zmielić…
Aby wyprodukować zielony pieprz, jagody pieprzu (piper nigrum) zbiera się na długo przed osiągnięciem dojrzałości i umieszcza w słonych lub kwaśnych solankach albo szybko suszy w podwyższonej temperaturze lub w próżni. Tego typu obróbka zapobiega fermentacji, a co za tym…
Mieszanka papryczek chili, czarnego i białego sezamu, skórki mandarynki, imbiru, japońskiego pieprzu górskiego i zielonych kelpów. Pikantność tej papryczki wynika z ostrości papryczek chili. Dodaje ognistego akcentu pastom curry, tajskim zupom i potrawom kuchni południowoamerykańskiej, takim jak chili con carne.…
Ta mieszanka pieprzowa nie tylko atrakcyjnie wygląda w młynku do pieprzu lub jako dekoracja potraw, ale jest również przyjemnie pikantna. Składa się z ziaren czarnego, białego i zielonego pieprzu oraz jagód Schinus, zwanych „różowymi jagodami pieprzu”. Składniki: pieprz czarny, pieprz…
Liofilizowana bazylia ma aromatyczny, lekko słodki i lekko pieprzny smak. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, sałatek, zup, sosów, mięs, drobiu, ryb, owoców morza, warzyw i różnych deserów. Składniki: Bazylia. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wartości odżywcze na 100…
Po prostu wymieszaj pozbawioną smaku żelatynę z gorącą, ale nie wrzącą wodą, aż do całkowitego rozpuszczenia. Idealny do wszelkiego rodzaju galaretek słodko-kwaśnych, takich jak kremy, galaretki owocowe czy galaretki. Dawkowanie: 40-50g na 1 litr wody (10g = 1 płaska łyżka…
Młynek do soli z napędem ceramicznym Składniki mielone: sól , niejododowana. Młynek do pieprzu z napędem ceramicznym Składniki młyna: pieprz (zielony, czarny, biały, różowy). Młynki i ampułka nie nadają się do mycia w zmywarce. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Papryka różana pozyskiwana jest z całych ostrych papryczek i ma stosunkowo ostry smak. Jest stosowana wszędzie tam, gdzie pożądany jest pikantny smak. Szczególnie nadaje się do duszonych mięs i gulaszy z węgierskim akcentem, a także do pikantnych zup, takich jak…
Ta hiszpańska specjalność jest wędzona w tradycyjny sposób podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielona w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalną stabilność smaku i koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonały do…
Składniki: Papryka (Capsicum annuum). Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje żywieniowe. Alergeny Zawiera śladowe ilości glutenu, jaj, orzeszków ziemnych, orzechów, mleka, soi.
Mocno prażone, o stosunkowo wysokiej zawartości chili i długotrwałym aromacie. Dla tych, którzy preferują tradycyjne indyjskie curry bez imbiru i trawy cytrynowej. Idealne do curry warzywnego i z kurczakiem, sałatek, dań z ryżem itp. Składniki: Kurkuma, chili, kolendra, kozieradka, koper…