Pierwsza wzmianka oTête de Moine miała miejsce w roku 1192 jako ser z klasztoru Bellelay. Ser podaje się starty na specjalnej girolle (produkt nr 10897). Charakteryzuję się intensywnym, przyprawionym smakiem. Bardzo wyrazistym. Po zamówieniu produktu zostanie on wyceniony na podstawie…
Ser truflowy, dojrzały ser cheddar z czarną truflą letnią, zawartość tłuszczu min. 52% tj. Składniki suche: 98,6% SER CHEDDAR (z MLEKA), 1,3% czarna trufla letnia, suszona (Tuber aestivum Vitt.), aromat. Skórka woskowa nie nadaje się do spożycia. Przechowywać w lodówce…
Historyczne dojrzewanie sera Reypenaer: Sery są przechowywane w celu dojrzewania w magazynie serów powierników Rien i Jan van den Wijngaard, którego początki sięgają 1906 r. w Woerden w Holandii. Aromaty i mikroorganizmy w dawnym magazynie serów oraz naturalne wahania klimatu…
Parmigiano Reggiano ChNP, twardy ser wytwarzany z surowego mleka, o zawartości tłuszczu co najmniej 32% w suchej masie. Skład: MLEKO KROWIE, sól, podpuszczka.
Ser kozi jest łagodny ale nadal ma charakter. Niezależnie od tego, czy pieczony jest sam, w sałatkach, zapiekankach czy jako nadzienie, stanowi pyszny kontrast w połączeniu ze słodkimi składnikami, takimi jak miód i galaretki. Serek śmietankowy z mleka koziego o…
Klasyka z Anglii. Pełen charakteru, kremowy ser pleśniowy. Zarówno na desce serów, jak i przy lampce porto. Ser pleśniowy, 56% tłuszczu. Tr. Składniki: Pasteryzowane mleko krowie, sól kuchenna, mikrobiologiczny zamiennik podpuszczki, Penicillium Roqueforti, kultury bakterii mlecznych. Przechowywać w lodówce, maksymalnie…
Delikatny serek śmietankowy ze szlachetną pleśnią i płatkami czerwonej róży. Składniki: MLEKO KOZIE, sól, 0,5% płatki róży, podpuszczka mikrobiologiczna, FERMENTY MLECZNE, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna…
Młodszy brat Fety. Wyprodukowany na bazie serwatki z dodatkiem śmietany owczej i koziej. Bardzo delikatna kwasowość, czysto mleczna, kremowa. Specjalista w kuchni zimnej i ciepłej. Panierowane w panko lub sezamie, wystarczy podsmażyć na patelni. Do tego trochę miodu. Pyszny!! Ser…
Pikantny i kremowy! Częściowo chrupiące krążki chili naprawdę ożywiają pyszny Wijngaard Affine dzięki jego kremowej konsystencji w idealnym stopniu. Idealne do desek serów i bufetów, ale pyszne także do burgerów i hot dogów. Holenderski twardy ser z pepperoni, 48% tłuszczu…
DE-ÖKO-001 W gospodarstwie znajduje się 200 krów, które pasą się na niepryskanych, bogatych w zioła pastwiskach przez ponad 6 miesięcy w roku. Ten ser, dojrzewający przez około 6 tygodni, wytwarzany jest w posiadłości Marienwaerth w Geldrii. Wyśmienite, pełne, kremowe i…
Serowarnia Kraus z Allgäu wymyśliła coś wyjątkowego. Do świeżego twarogu dodaje się 24-miesięcznego parmezanu. Potem dajemy mu kolejne 4 miesiące dojrzewania i mamy niepowtarzalny ser. Pełne, pikantne, ze słodką i owocową nutą. Ser w plasterkach o zawartości tłuszczu min. 50%.…
Szlachetny i fantastyczny - Pecorino z prawdziwymi, czarno-białymi truflami! Wielokrotnie nagradzany ser owczy ma całkowicie naturalny smak, bez dodatku aromatu truflowego i oleju truflowego. Ręcznie robione, autentyczne i tradycyjnie dojrzewające sery Pecorino powstają z mleka owczego w małej serowarni w…
Mały kwiat alpejski celebruje różnorodność wyjątkowej flory alpejskiej. Wyprodukowany i dojrzewający w mleczarni Huban w Vorarlberg w Austrii, ser w wieku 4 miesięcy jest transportowany do Kaeskuche, jaskini dojrzewania w Allgäu, gdzie miesza się go z mieszanką suszonych i jadalnych…
Prawdopodobnie najpopularniejszy ser we Francji: Comté z Jury Francuskiej. JAK SMAKUJE? Po 12 miesiącach Comté jest mocne, ostre i ma orzechowo-słodki smak. Comté to ser dla czystej przyjemności, który długo rozpływa się w ustach. Wystarczy dodać kawałek chleba. Kompletny. Francuski…