Występuje od końca września do 31 grudnia. Pochodzenie to obszar Piemontu/Alby i Emilia-Romania. Sortowanie odbywa się od 25g-100g. (Czasami większe) Brązowo-białe trufle (tartufo bianco) o stosunkowo gładkiej powierzchni i intensywnym zapachu. Kolor miąższu różni się w zależności od drzewa odżywczego…
Składniki: trufla letnia (Tuber Aestivum) 50%, oliwa z oliwek, aromat, sól. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć możliwie najszybciej. Waga netto 50g
Czarne letnie trufle pokrojone w cienkie plasterki konserwuje się w oliwie z oliwek i szczyptą soli. Znakomite do serów, makaronów i dań mięsnych. Składniki: oliwa z oliwek trufla letnia (Tuber Aestivum) 50%, aromat, sól. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i…
Plastry letniej trufli w oliwie z oliwek. Składniki: Trufla letnia (Tuber aestivum Vitt.) 50%, oliwa z oliwek, sól, aromat. Wskazówka dotycząca serwowania: Bezpośrednio na zimnych i ciepłych potrawach. Oliwę z oliwek można również wykorzystać jako smaczny dressing. Przechowywać w chłodnym…
Perlage di Tartufo - Kawior truflowy wytwarzany jest z soku z czarnych trufli zimowych, który uzyskuje się podczas gotowania świeżych trufli. Wysoce zaawansowana metoda „sferyfikacji” pozwala zamienić aromatyczny sok w drobne perełki, łącząc delikatny smak trufli z kolorem i konsystencją…
Masło z truflami. Składniki: MASŁO 91%, trufla letnia (tuber aestivum) 8%, sól, aromat. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 15 dni. Właściwości: Białko z mleka zwierzęcego.
Składniki: olej słonecznikowy, jaja pasteryzowane 12,5%, woda, ocet jabłkowy, ocet winny, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól, sok z cytryny, trufla biała (Tuber magnatum Pico) 0,06%, aromat naturalny, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po…
Składniki: Mąka ryżowa, CZERWONE KREWETKI 22%, sól, proszek pomidorowy, naturalny aromat, pieprz, cukier, kapary, papryczka chili, zioła, sok z cytryny. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem słonecznym.
Truflowy miód akacjowy aromatyzowany białą truflą z Piemontu (Tuber magnatum pico) - najszlachetniejszą ze wszystkich trufli - nadaje serowi wyjątkowy i wartościowy smak. Wskazówka od szefa kuchni: kozi ser świetnie smakuje z miodem truflowym.
Truflowy miód akacjowy aromatyzowany białą truflą z Piemontu (Tuber magnatum pico) - najszlachetniejszą ze wszystkich trufli - nadaje serowi wyjątkowy i wartościowy smak. Wskazówka od szefa kuchni: kozi ser świetnie smakuje z miodem truflowym. Dostępny również w gramaturze 230g
Składniki: na 100 g sosu: przecier pomidorowy 60 g, cebula 53 g, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól morska, czosnek. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Wyprodukowane we Włoszech. Właściwości: bezglutenowy.
Składniki: Wątróbka drobiowa 65%, cebula czerwona, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, kapary (kapary, ocet winny, sól), MASŁO, PASTA ANCHIVE, sól morska, zawiera SIARCZYNY. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki: Wątróbka drobiowa 65%, cebula czerwona, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, kapary (kapary, ocet winny, sól), MASŁO, PASTA SAR DELLE, sól morska, zawiera SIARCZYNY. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+2°C do +4°C) i spożyć w ciągu 5 dni.