Delikatnie zbilansowany sos truflowy z Włoch, na bazie pieczarek, z letnimi truflami i czarnymi oliwkami. Składniki: 85% pieczarek (pasalliota hortensis), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, czarne oliwki, barwnik: naturalny biowęgiel E153, 10% puree truflowego (tuber aestivum vitt), aromat czarnej…
Gotowa do użycia czarna letnia pasta truflowa; dodatkowo wzbogacone pełnym mlekiem, solą i aromatami. Do aromatyzowania wywarów lub w małych ilościach z masłem i bulionem do dań makaronowych i ryżowych, z mięsem lub rybą dla podkreślenia smaku świeżych trufli. Składniki:…
Gotowa do użycia pasta z białej trufli; dodatkowo wzbogacone solą i przyprawami. Do aromatyzowania wywarów lub w małych ilościach z masłem i bulionem do dań makaronowych i ryżowych, z mięsem lub rybą dla podkreślenia smaku świeżych trufli. Składniki: Trufla Bianchetto…
Krem truflowy - z białymi truflami Tuber Magnatum Pico i Tuber Borchii Vitt. Smaczny krem składa się ze śmietanki, masła, sera i jajek. Idealny do uszlachetniania wielu potraw. Krem truflowy z białych trufli. Składniki: 35% MLEKO, 20% ŚMIETANA, 15% MASŁO,…
Krem truflowy - z białymi truflami Tuber Magnatum Pico i Tuber Borchii Vitt. Smaczny krem składa się ze śmietanki, masła, sera i jajek. Idealny do uszlachetniania wielu potraw. Krem truflowy z białych trufli. Składniki: 35% MLEKO, 20% ŚMIETANA, 15% MASŁO,…
Krem truflowy - z białymi truflami Tuber Magnatum Pico i Tuber Borchii Vitt. Smaczny krem składa się ze śmietanki, masła, sera i jajek. Idealny do uszlachetniania wielu potraw. Krem truflowy z białych trufli. Składniki: 35% MLEKO, 20% ŚMIETANA, 15% MASŁO,…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Występuje od końca września do 31 grudnia. Pochodzenie to obszar Piemontu/Alby i Emilia-Romania. Sortowanie odbywa się od 25g-100g. (Czasami większe) Brązowo-białe trufle (tartufo bianco) o stosunkowo gładkiej powierzchni i intensywnym zapachu. Kolor miąższu różni się w zależności od drzewa odżywczego…
Składniki: trufla letnia (Tuber Aestivum) 50%, oliwa z oliwek, aromat, sól. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć możliwie najszybciej. Waga netto 50g
Czarne letnie trufle pokrojone w cienkie plasterki konserwuje się w oliwie z oliwek i szczyptą soli. Znakomite do serów, makaronów i dań mięsnych. Składniki: oliwa z oliwek trufla letnia (Tuber Aestivum) 50%, aromat, sól. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i…
Plastry letniej trufli w oliwie z oliwek. Składniki: Trufla letnia (Tuber aestivum Vitt.) 50%, oliwa z oliwek, sól, aromat. Wskazówka dotycząca serwowania: Bezpośrednio na zimnych i ciepłych potrawach. Oliwę z oliwek można również wykorzystać jako smaczny dressing. Przechowywać w chłodnym…
Perlage di Tartufo - Kawior truflowy wytwarzany jest z soku z czarnych trufli zimowych, który uzyskuje się podczas gotowania świeżych trufli. Wysoce zaawansowana metoda „sferyfikacji” pozwala zamienić aromatyczny sok w drobne perełki, łącząc delikatny smak trufli z kolorem i konsystencją…
Masło z truflami. Składniki: MASŁO 91%, trufla letnia (tuber aestivum) 8%, sól, aromat. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 15 dni. Właściwości: Białko z mleka zwierzęcego.
Składniki: Mąka ryżowa, CZERWONE KREWETKI 22%, sól, proszek pomidorowy, naturalny aromat, pieprz, cukier, kapary, papryczka chili, zioła, sok z cytryny. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem słonecznym.
Truflowy miód akacjowy aromatyzowany białą truflą z Piemontu (Tuber magnatum pico) - najszlachetniejszą ze wszystkich trufli - nadaje serowi wyjątkowy i wartościowy smak. Wskazówka od szefa kuchni: kozi ser świetnie smakuje z miodem truflowym.