Przyprawa na bazie ziół z Prowansji i 3% letnich trufli, aromatyzowany. Składniki: Zioła prowansalskie 64% (bazylia, rozmaryn, tymianek), sól, aromaty, cebula, czosnek, 3% suszona trufla letnia (Tuber aestivum), pieprz. Posyp nim przygotowane danie przed lub po gotowaniu. Przechowywać w chłodnym…
Przyprawa na bazie proszku pomidorowego, pieprzu cayenne i 3% trufli letnich, aromatyzowany. Składniki: Papryka, proszek pomidorowy 18%, sól, aromaty, pieprz cayenne 8%, cebula, suszona trufla letnia (Tuber aestivum) 3%. Posyp nim przygotowane danie przed lub po gotowaniu. Przechowywać w chłodnym…
Trufla z Chin jest pod względem czysto biologicznym bardzo bliską krewną francuskiej trufli zimowej i jej miąższ jest od niej prawie niemożliwy do odróżnienia, ale brakuje jej zapachu i aromatu starszego brata. Jest jednak również znacznie atrakcyjniejszy pod względem cenowym.…
Składniki: 99% włoska oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 0,15% liofilizowane trufle letnie (Tuber aestivum Vitt, co odpowiada 0,75% świeżych trufli), aromat. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. 1 łyżeczka na porcję.
Krem truflowy z oliwą i serem. Składniki: MASŁO, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, orzeszki piniowe, Grana Padano D.O.P. SER, Pecorino Romano D.O.P. SER, wkład truflowy 5% (64% trufle włoskie [Tuber aestivum vitt.], oliwa z oliwek z pierwszego…
Składniki: 75% pieczarek, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 10% trufla letnia (Tuber Aestivum Vitt.), sól, aromat. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze od +3°C do +7°C i zużyć w ciągu 7 dni. Delikatna baza na bazie grzybów…
Delikatna baza na bazie grzybów i 10% letnich trufli, idealna do uszlachetniania sosów, masła, zup, dań mięsnych lub po prostu do dipów. Subtelny aromat trufli doskonale komponuje się z daniami mięsnymi i warzywnymi, ale świetnie komponuje się także z serami…
Można go stosować do uszlachetniania dań gotowych, do przygotowania sosów lub jako pasta do smarowania pieczywa. PYSZNE! Składniki: 55% grzybów (Agaricus bisporus), 17% oliwek, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 4% czarne trufle (Tuber aestivum), kapary, aromat, pietruszka,…
Delikatnie zbilansowany sos truflowy z Włoch, na bazie pieczarek, z letnimi truflami i czarnymi oliwkami. Składniki: 85% pieczarek (pasalliota hortensis), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, czarne oliwki, barwnik: naturalny biowęgiel E153, 10% puree truflowego (tuber aestivum vitt), aromat czarnej…
Gotowa do użycia czarna letnia pasta truflowa; dodatkowo wzbogacone pełnym mlekiem, solą i aromatami. Do aromatyzowania wywarów lub w małych ilościach z masłem i bulionem do dań makaronowych i ryżowych, z mięsem lub rybą dla podkreślenia smaku świeżych trufli. Składniki:…
Gotowa do użycia pasta z białej trufli; dodatkowo wzbogacone solą i przyprawami. Do aromatyzowania wywarów lub w małych ilościach z masłem i bulionem do dań makaronowych i ryżowych, z mięsem lub rybą dla podkreślenia smaku świeżych trufli. Składniki: Trufla Bianchetto…
Jako ostateczne wykończenie niczym perfumy na pięknej kobiecie, ten czarny proszek truflowy może upiększyć każde danie. Niezależnie od tego, czy są to dania z jajek, makarony czy sery, nie ma ograniczeń. Składniki: 25% suszona czarna trufla, mąka orkiszowa, aromat.
Jako ostateczne wykończenie niczym perfumy na pięknej kobiecie, ten czarny proszek truflowy może upiększyć każde danie. Niezależnie od tego, czy są to dania z jajek, makarony czy sery, nie ma ograniczeń. Składniki: 25% suszona czarna trufla, mąka orkiszowa, aromat.
Pesto z trufli (tuber aestivum vit.) i orzechów włoskich: pyszny przysmak zrobiony z doskonałych letnich trufli, grzybów i parmezanu. Udoskonal dowolny makaron, sos, dressing lub po prostu podawaj z ciemnym pieczywem i serem. Składniki: pieczarki, olej słonecznikowy, czarna trufla (Tuber…
Krem truflowy - z białymi truflami Tuber Magnatum Pico i Tuber Borchii Vitt. Smaczny krem składa się ze śmietanki, masła, sera i jajek. Idealny do uszlachetniania wielu potraw. Krem truflowy z białych trufli. Składniki: 35% MLEKO, 20% ŚMIETANA, 15% MASŁO,…
Krem truflowy - z białymi truflami Tuber Magnatum Pico i Tuber Borchii Vitt. Smaczny krem składa się ze śmietanki, masła, sera i jajek. Idealny do uszlachetniania wielu potraw. Krem truflowy z białych trufli. Składniki: 35% MLEKO, 20% ŚMIETANA, 15% MASŁO,…
Krem truflowy - z białymi truflami Tuber Magnatum Pico i Tuber Borchii Vitt. Smaczny krem składa się ze śmietanki, masła, sera i jajek. Idealny do uszlachetniania wielu potraw. Krem truflowy z białych trufli. Składniki: 35% MLEKO, 20% ŚMIETANA, 15% MASŁO,…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Tartufatę można stosować do smarowania pieczywa lub bazę do kremowego sosu truflowego, który doskonale komponuje się z daniami z makaronu, takimi jak tagliatelle czy typowe istryjskie fuži. Łyżkę Tartufaty podgrzać razem z masłem, dodać śmietanę, krótko wymieszać i polać gotowy…
Występuje od końca września do 31 grudnia. Pochodzenie to obszar Piemontu/Alby i Emilia-Romania. Sortowanie odbywa się od 25g-100g. (Czasami większe) Brązowo-białe trufle (tartufo bianco) o stosunkowo gładkiej powierzchni i intensywnym zapachu. Kolor miąższu różni się w zależności od drzewa odżywczego…