Truflowy miód akacjowy aromatyzowany białą truflą z Piemontu (Tuber magnatum pico) - najszlachetniejszą ze wszystkich trufli - nadaje serowi wyjątkowy i wartościowy smak. Wskazówka od szefa kuchni: kozi ser świetnie smakuje z miodem truflowym. Dostępny również w gramaturze 230g
Składniki: na 100 g sosu: przecier pomidorowy 60 g, cebula 53 g, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól morska, czosnek. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Wyprodukowane we Włoszech. Właściwości: bezglutenowy.
Składniki: Wątróbka drobiowa 65%, cebula czerwona, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, kapary (kapary, ocet winny, sól), MASŁO, PASTA SAR DELLE, sól morska, zawiera SIARCZYNY. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+2°C do +4°C) i spożyć w ciągu 5 dni.
Pikantne masło bawole miesza się z intensywnymi truflami Bianchetto. Ten sposób przygotowania zapewnia jeszcze intensywniejszy smak. Idealnie nadaje się jako dodatek do sosów mięsnych. Składniki: MASŁO BUFALOWE MLEKO, trufla Bianchetto (Tuber Albidum Pico) 3%, aromat, substancja konserwująca: E200.
To klasyk: biała trufla (bulwa magnatum) i grzyby tworzą wspaniały sos, który w kuchni włoskiej wykorzystuje się na różne sposoby. Szczególnie dobrze komponuje się z daniami z jajek, makaronami i białym mięsem. Składniki: 54,1% grzybów (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek,…
To klasyk: biała trufla (bulwa magnatum) i grzyby tworzą wspaniały sos, który w kuchni włoskiej wykorzystuje się na różne sposoby. Szczególnie dobrze komponuje się z daniami z jajek, makaronami i białym mięsem. Składniki: 54,1% grzybów (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek,…
To klasyk: letnie trufle i grzyby tworzą wspaniały sos, który w kuchni włoskiej wykorzystuje się na wiele sposobów. Szczególnie dobrze komponuje się z grillowanym mięsem. Składniki: 50% grzybów (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek, 3,2% trufla letnia (tuber aestivum Vitt.), czarne…
Olej z borowików polecany jest jako dodatek do wszystkich dań z grzybami. Doskonały smak borowików. Składniki: oliwa z oliwek, aromat, 1% suszonych borowików (borowików szlachetnych i z grupy pokrewnych). Przechowywać z dala od światła i ciepła.
Prosty olej o smaku białych trufli do aromatyzowania pizzy, makaronów i (A)more... Olej z nasion słonecznika o aromacie białej trufli. Składniki: olej z nasion słonecznika, aromat. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Wyprodukowane we Włoszech.
Plasterki trufli można podgrzać na patelni z bulionem i w ten sposób nawodnić. Powstaje niezrównany zapach trufli! Doskonale nadaje się do stosowania np. w sosach czy jajecznicy. Powstały na patelni smakowy płyn można wspaniale wykorzystać. Pokrojone w plasterki liofilizowane trufle.…
Okrągłe i piękne trufle letnie o bardzo dobrym stopniu dojrzałości. Gotuje się je z odrobiną soli i można je stosować jak świeże trufle. Pokrojone na drobne kawałki lub starte idealnie nadają się do przygotowania terrin, pasztetów, sosów czy z serkiem…
Pyszny, kremowy i bardzo aromatyczny - krem serowy na bazie parmezanu i ricotty o smaku białej trufli - do dań makaronowych, ziemniaczanych lub do mięs i drobiu. Składniki: parmezan 33,2%, woda, śmietana, ricotta (serwatka mleczna, sól), masło, trufla biała 3,1%…
Łagodna oliwa z oliwek aromatyzowana jest smakiem białych trufli. Szczególnie nadaje się do podkreślania sosów lub po prostu dodawany do winegretu sałatkowego. Oliwa z oliwek o smaku białej trufli. Składniki: oliwa z oliwek, aromat. Przechowywać z dala od światła i…
Oliwa z oliwek rafinowana smakiem czarnych trufli Périgord szczególnie nadaje się do kuchni francuskiej. Z tym olejem karczochy lub ziemniaki stają się przysmakiem.
Ta oliwa truflowa opracowana przez Appennino jest wyjątkowa: doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z Emilii-Romanii łączy się ze smakiem trufli zimowych - z wyjątkową, absolutną nutą trufli. Niezrównane z daniami ze szparagów. Składniki: oliwa z oliwek z pierwszego…
Karczochy mają cudownie głęboki i kwiatowy aromat i nie mogą zabraknąć na żadnym talerzu antipasti czy tapas. Ten wspaniały krem jest idealny do wypieków i ryb, uszlachetniony czarną truflą zimową. Składniki: 58% karczochów, oliwa z oliwek, 3% czarna trufla zimowa…