Żel - do kremów słodkich, brązowy, wegański, Herbacuisine, 500 g

190,08 

Środek żelujący do deserów śmietankowych i mlecznych. Składniki: Substancje żelujące: pektyna, dekstroza.
Przykłady zastosowań: Deser mleczny ok. 13% tłuszczu: Zmieszać 6 g Basic Gel ze 130 g cukru i 25 g cukru waniliowego; Zmieszaj 400 g mleka (3,5% tłuszczu) i 440 g śmietanki (30% tłuszczu); Wymieszaj mieszaninę żelu i cukru z mieszaniną mleka i krótko zagotuj. Gorące rozlać do szklanek lub kubków i przechowywać zimne. Nie potrząsaj ani nie przewracaj podczas chłodzenia. Deser mleczny ok. 4% tłuszczu: Zmieszać 8 g Basic Gel ze 130 g cukru i 25 g cukru waniliowego; Zmieszaj 400 g mleka (3,5% tłuszczu) i 800 g śmietanki (30% tłuszczu); Wymieszaj mieszaninę żelu i cukru z mieszaniną
mleka i krótko zagotuj. Gorące rozlać do szklanek lub kubków i przechowywać zimne. Nie potrząsaj ani nie przewracaj podczas chłodzenia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Właściwości: bez glutenu, bez laktozy, nie wymaga podawania
wartości odżywczych.


SKU: 41202 Kategoria:

Opis

Basic Gel to połączenie pektiny o różnej żelowości pochodzących z jabłek lub owoców cytusowych. Jest idealny do sosów deserowych, konfitur. Produkt jest pochodzenia roslinnego. Neutralny w smaku.

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg
Producent

Herbafood

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Żel – do kremów słodkich, brązowy, wegański, Herbacuisine, 500 g”