Informacje dodatkowe
| Waga | 12 kg |
|---|---|
| Producent | 66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy. |
512,66 zł
Linguine pochodzi z Ligurii. Ma kształt małych, płaskich i wąskich tagliatelli i grubość od 1,45 do 1,60 mm. Linguine szczególnie dobrze komponuje się z sosami ze świeżych pomidorów, warzyw lub ziół. Doskonale smakuje również z szybkimi, pikantnymi sosami, takimi jak te z oliwy z oliwek tłoczonej na zimno, czosnku, chili, anchois itp. Można je również podawać z sosami do ryb lub owoców morza, czyli sosami „białymi” (tj. sosami ze śmietany, mascarpone, miękkiego sera, ewentualnie z dodatkiem przypraw, takich jak szafran, chrzan, curry i imbir).
Składniki: Semolina z pszenicy durum. Przygotowanie: Ugotować makaron w 6 litrach wrzącej, osolonej wody (al dente: 10 minut, na miękko: 12 minut), a następnie odcedzić. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
| Waga | 12 kg |
|---|---|
| Producent | 66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy. |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.