De Cecco Spaghetti, No.12, 12 kg, 24 x 500g

539,78 

Słynny kształt spaghetti pochodzi z południowych Włoch, głównie z miast, w których koncentrowała się produkcja makaronu: Neapolu, Genui i Ligurii. Spaghetti ma typowy wydłużony, okrągły kształt i średnicę od 1,92 mm do 2,00 mm. Spaghetti można podawać na ciepło lub na zimno, a pasuje do niego praktycznie każdy sos: sos pomidorowy z warzywami lub ziołami, sosy do ryb lub owoców morza, a także oczywiście sosy z miękkim serem i śmietaną. Od 1887 roku firma De Cecco produkuje makaron wyłącznie z najlepszych odmian pszenicy durum. Dziś marka De Cecco jest synonimem jakości w branży makaronów semolinowych.

Składniki: Semolina z pszenicy durum. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Czas gotowania: 12 minut. Przygotowanie: Makaron ugotować w 6 litrach osolonej, wrzącej wody przez 10-12 minut (al dente: 10 minut, miękki: 12 minut), a następnie odcedzić.

Wartości odżywcze na 100 g
Energia 1493 kJ/352 kcal
Tłuszcz 1,5 g w tym kwasy nasycone 0,3 g
Węglowodany 70,2 g w tym cukry 3,4 g
Białko 13 g

Sól 0,01 g

Zawiera gluten (pszenicę).
SKU: 16423 Kategoria: Tag

Informacje dodatkowe

Waga 12 kg
Producent

66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „De Cecco Spaghetti, No.12, 12 kg, 24 x 500g”