Informacje dodatkowe
| Waga | 12 kg |
|---|---|
| Producent | 66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy. |
539,78 zł
Słynny kształt spaghetti pochodzi z południowych Włoch, głównie z miast, w których koncentrowała się produkcja makaronu: Neapolu, Genui i Ligurii. Spaghetti ma typowy wydłużony, okrągły kształt i średnicę od 1,92 mm do 2,00 mm. Spaghetti można podawać na ciepło lub na zimno, a pasuje do niego praktycznie każdy sos: sos pomidorowy z warzywami lub ziołami, sosy do ryb lub owoców morza, a także oczywiście sosy z miękkim serem i śmietaną. Od 1887 roku firma De Cecco produkuje makaron wyłącznie z najlepszych odmian pszenicy durum. Dziś marka De Cecco jest synonimem jakości w branży makaronów semolinowych.
Składniki: Semolina z pszenicy durum. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Czas gotowania: 12 minut. Przygotowanie: Makaron ugotować w 6 litrach osolonej, wrzącej wody przez 10-12 minut (al dente: 10 minut, miękki: 12 minut), a następnie odcedzić.
Sól 0,01 g
| Waga | 12 kg |
|---|---|
| Producent | 66015 Fara San Martino (CH), F.lli De Cecco Di Filippo Fara San Martino S.p.A., Via F. De Cecco, Włochy. |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.