Nazwa agar-agar pochodzi z języka malajskiego i oznacza „żelujące jedzenie z alg”. Jest to środek żelujący podobny do żelatyny, ale o większej sile żelowania i wyłącznie pochodzenia roślinnego. Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów, pochodzących z azjatyckich wybrzeży Pacyfiku. Dawkowanie: Jedna…
Zagęszczacz do soków owocowych Triquell Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-150 g Triquell, 300 g cukru i…
Zagęszczacz lub substancja żelująca w postaci proszku. Zapobiega krystalizacji i zapewnia kremową konsystencję lodów i sorbetów. Można go stosować do wypieków, wyrobów cukierniczych, majonezów i sosów sałatkowych. Dodaje Twoim produktom smaku, a także zapewnia optymalną jakość i trwałość. Wymieszaj proszek…
Pektyna żółta/żółta to mieszanka pektyn roślinnych do past owocowych i nadzień do ciast, którą można stosować z miąższem owocowym lub bez. Składniki należy połączyć z Pektyną żółtą i wmieszać do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko…
Na 1 litr płynu potrzeba około 45–55 g proszku (10 g = 1 czubata łyżka stołowa). Wymieszaj proszek z połową zimnego płynu i odstaw na 10 minut, aby napęczniał. Pozostały płyn zagotuj i wmieszaj do napęczniałej żelatyny. Idealny do: -…
Środek żelujący. Składniki: Substancje żelujące: E440, sacharoza. Orientacyjne dawkowanie: 0,3% do 0,6%. Chronić przed wilgocią i ciepłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Doppelgel A to trwały środek żelujący o neutralnym smaku. Sposób użycia: Dodać 20 g Doppelgelu do 1 litra wody lub soku owocowego i 250-300 g cukru. Wymieszać żel z cukrem, dodać do płynu i krótko zagotować. Następnie natychmiast rozprowadzić na…
Zagęszczacz Quelli Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na rozcięcie, pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-120 g Quelli, 200 g cukru i 1 litr…
Zagęszczacz Quelli Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na rozcięcie, pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-120 g Quelli, 200 g cukru i 1 litr…
Pektyna Amid AF 010 to pektyna o niskiej zawartości metylu, stosowana powszechnie w produkcji kremów owocowych. Pomimo niskiej zawartości cukru, zapewnia stabilną zdolność żelowania, gwarantując tym samym wysokie bezpieczeństwo produktu. Pektyna Amid AF 010 może być stosowana w zakresie pH…
Pektyna RS 150 – Rapid-Set to pektyna roślinna do utwardzania dżemów i marmolad. Składniki należy połączyć z pektyną RS 150 (maks. 5 g/1 kg) i wmieszać do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko rozpuszcza się w…
Pektyna NH – Nappage to mieszanka pektyn roślinnych o uniwersalnym zastosowaniu, szczególnie odpowiednia do żelowanych polew i nadzień z miąższem/purée owocowym. Połącz składniki z Pektyną NH i wmieszaj do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna rozpuszcza się…
Pectagel Rose to mieszanka pektyn pochodzenia roślinnego. Służy jako środek żelujący i zagęszczający, specjalnie do lodów i sorbetów, zapewniając wyjątkowo kremową konsystencję. Połącz składniki z Pectagel Rose i wmieszaj do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko…
Gotowy do użycia, bezzapachowy żel do tworzenia luster na tortach kremowych. Odmierz potrzebną ilość neutralnego żelu LF Miroir. W razie potrzeby można zmienić kolor lub smak. Dokładnie wymieszaj przed użyciem. Pozostaw na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem. Składniki: Woda,…
Galaretka instant w proszku to stabilny w kwasach, instant żelujący środek, który umożliwia uzyskanie gładkich, przezroczystych i łatwych do krojenia galaretek do wszelkiego rodzaju ciast owocowych. Proszek składa się z cukru, skrobi i zagęszczaczy. Wymieszaj 50 g galaretki instant i…
Galaretka instant w proszku to stabilny w kwasach, instant żelujący środek, który umożliwia uzyskanie gładkich, przezroczystych i łatwych do krojenia galaretek do wszelkiego rodzaju ciast owocowych. Proszek składa się z cukru, skrobi i zagęszczaczy. Wymieszaj 50 g galaretki instant i…
Guma arabska jest pozyskiwana z soku akacji afrykańskiej. Ten naturalny dodatek jest stosowany głównie jako zagęstnik i stabilizator. W cukiernictwie zapobiega krystalizacji cukru, w lodach może kontrolować niepożądane tworzenie się dużych kryształów, a w mieszankach tłuszczowo-wodnych stabilizuje emulsję. Guma arabska…
Żelujący środek w proszku do klasycznych galaretek. Wysoki połysk, wyjątkowo odporny na kwasy owocowe i bardzo ekonomiczny. Sposób użycia: 20 g żelującego środka, ok. 200 g cukru, 1 litr wody. Składniki: Substancje zagęszczające: karagen i mączka chleba świętojańskiego, dekstroza, regulatory…
Żelatyna jest bezbarwna, bezwonna i bezsmakowa, wytwarzana jest ze skórek wieprzowych. Jej siła wiązania mierzona jest w bloom. Srebrna (160 bloom, Art. 10258): do kremów, musów, terriny i galaretek smakowych. Złota (210 bloom, Art. 10257): jak srebrne i klarowne galaretki…
Żelatyna jest bezbarwna, bezwonna i bezsmakowa, wytwarzana jest ze skórek wieprzowych. Jej siła wiązania mierzona jest w bloom. Srebrna (160 bloom, Art. 10258): do kremów, musów, terriny i galaretek smakowych. Złota (210 bloom, Art. 10257): jak srebrne i klarowne galaretki…
Żelatyna nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju galaretek mięsnych, kotletów galaretowych, golonki wieprzowej w galarecie, peklowanej wołowiny, galaretki konserwowej, szynki gotowanej, dań w puszkach itp. Nadaje się również do wszelkiego rodzaju galaretek rybnych, węgorza, kraba i śledzia w galarecie. Desery…