Składniki: fasola. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych. Fasola lima (Phaseolus lunatus) to roślina z rodziny roślin strączkowych. Nazywana jest także fasolą księżycową. Fasola lima pochodzi prawdopodobnie z Peru. Potrzebuje wystarczającej ilości ciepła i…
Czarny kleisty ryż o orzechowym smaku doskonale komponuje się z cukrem palmowym, mlekiem kokosowym i nasionami sezamu i jest popularnym ryżem deserowym w Birmie, Tajlandii, Indonezji i na Filipinach. Czas gotowania co najmniej 2 godziny. Wartości odżywcze w 100g Wartość…
Ryż Acquerello Carnaroli jest uprawiany w Piemoncie, podlewany czystą wodą roztopową z Montblanc i charakteryzuje się wyjątkowo długim okresem przechowywania wynoszącym 1-3 lata. Oznacza to, że skrobia, witaminy i białka zostają zachowane. Ziarna ryżu po ugotowaniu zwiększają swoją objętość i…
Składniki: SOJA. Przygotowanie: Zagotuj 4 szklanki wody. Dodaj 1 opakowanie edamame i 1/2 łyżeczki soli (opcjonalnie). Gotuj przez 5 minut, następnie odcedź i podawaj. Lub: trzymać zamkniętą torebkę pod bieżącą wodą przez 20 minut. Przechowywać w temperaturze co najmniej -18°C.…
Składniki: 100% pistacji sycylijskich. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem i ciepłem. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 2606 kJ/631 kcal Tłuszcz 56,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g…
Składniki: Ryż basmati pełnoziarnisty. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Odpowiedzialny przedsiębiorca: Ebro Foods, SA, Paseo de la Castellana, n°20, 28046 Madryt, Hiszpania.
Fasola Urid. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Umyj dobrze. Pochodzenie: Birma. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 456 kJ/109 kcal Tłuszcz 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 16,2 g w tym cukier 0 g Białko…